Stressivaje
Parhaimmallaan
 
SusuPetal on yksi suomalaisen blogimaailman mielenkiintoisimmista ja luovimmista hahmoista. Helposti lähestyttäväkin. Hän tuottaa aina uutta monissa blogeissaan. Kesällä ihastuin erääseen hänen piirroksistaan ja sain sen omakseni. Kuvan nimi on Pietaryrtit/Tansies

Eilen puhuin naisen eri rooleista. Otin seinältäni mukaan thaimaalaisia koriste-esineitä ja SusuPetalin taulun.

-Onko nainen marionetti, jota toiset liikuttavat? Kuka liikuttaa meitä? Onko jossain naisia, jotka eivät koskaan pääse toisen naruista irti? Onko naisen osa aina olla toisen kirjoittamassa näytelmässä?
-Onko nainen kepin päähän istutettu kaunis kuva, jonka värikkyyttä katsojat eivät näe? Varjokuvanukke esiintyy takaa tulevan valon varjossa ja katsojat ovat kankaan takana.
-Onko nainen ihanne, jonka tehtävä on olla kaunis ja viihdyttävä? Muusa?
-Onko nainen elämän jatkaja, toisista huolehtija?
-Elääkö nainen marginaalissa vai onko hän itse elämänsä hallitsija? Ympäristö ei aina ratkaise. Slummissakin voi nostaa kaatopaikalta löydetyn tuolin kodin oven eteen ja nauttia valtaistuimestaan.
-Kesällä sain blogiystävältäni SusuPetalilta taulun. Se on minun mielestäni hyvin valloittava ja kertoo myös jotakin naisista. Kuusivuotias pojanpoikani sen sanoi: "Tyttö rentoutuu ruohikossa." Osaako nainen myös rentoutua naiseudessaan?

Onko minunkin jo aika alkaa ymmärtää naisten välistä solidaarisuutta? Olen kai liiankin tasa-arvoinen tajutakseni aina, että kaikilla maailman naisilla ei mene hyvin.

Thaimaa. Marionetti.
Th%20marionettipienipieni-normal.jpg