Jotakin ehkä sanoisin
Olenhan siellä minäkin
 
Blogi on hyvä paikka purkaa omia tuntojaan. Näin kirjoitin Kotimaa24-blogissani:

"Yllättävän vähän uutta. Kuuskytluvun hurjat keskustelut eläneenä ei sinänsä ihmetytä. Niistä jutuista nuoremmat ovat kuulleet vain kaikuja. Ne kaiut yhä toistuvat. Siitä selvittiin. En tiedä, selvitäänkö tästä. Silloin pysyttiin samassa kirkossa, nuristenkin. En tiedä, pysytäänkö nyt.

Vanha katsoo tuttuja vanhoja kasvoja erilaisten rintamien eri puolella. Tuo tuossa osallistui silloin kristillisen opiskelija – ja koululaistyön palavereihin tai ylioppilaiden varjokirkolliskokoukseen. Milloin missäkin. Tämän päivän Kotimaassakin heitä aina silloin tällöin näkyy. Tuskin he enää muistavat. Jos muistavat, muistomme tuskin ovat samoja.
Eivät silloinkaan kaikki kuuluneet kirkkoon. Politiikka pyöritti monia. En muista, että silloisissa leimoissa olisi käytetty juuri sanoja fundamentalisti tai konservatiivi, mutta silloinkin samat leimat tunnettiin.

Kuuluin silloin kolmanteen sektoriin, jonka olemassaoloa ei kummassakaan laitasektorissa katsottu suopeasti. Kotipaikkakunnalla varsin vilkkaassa kristillisessä koululaistyössä pidettiin yhteyksiä yllä monelle taholle. Itse järjestimme tilaisuudet ja kutsuimme vieraita eri puolelta, vuoron perään.  Molemmat laidat siitä välillä nuhtelivat. Opiskelijatyössä aloitimme uutta. Siellä varjokirkolliskokouksessa istuimme kai keskellä. Äänestimme yleensä väärin eri laitojen mielestä, vuoron perään.

En nuoruudessani niin paljon arvostanut tätä kirkkoamme. Tiesimme nuorena kaiken. Olimme kaikki aina oikeassa. Elämä, ja niin uskon, Jumala on opettanut. Olen vilpittömästi sitä, mieltä, että Hänellä on asiaa ihmiskunnalle. Uskon myös, että on oikein pitää kiinni siitä, minkä pitää oikeana. On myös oikein ymmärtää oma rajallisuus. Sitä ymmärrystä tänään kaipaisin lisää.

Oma uskoni on yksinkertaistunut. Siitä en luovu. “Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen on elämämme kallein asia.”

Helpotti.
Credon%20kansi%20pieni-normal.jpg
1965. Pori. Teinirenkaamme julkaiseman monistetun lehden kansi. Kannen piirros Seppo Saari.