Väärä rytmi
Väärät sävelet
Väärät soittimet
On se niin väärin
Vai ?
 
Kuuntelen nykyisin todella vähän musiikkia. En ymmärrä, miksi. Yhtään joululauluakaan en ole tainnut vielä kuulla.  Musiikkimuistoja minulla kyllä riittää.

Olin jonkin aikaa Thaimaassa lähetyksemme edustajana thaimusiikkikomiteassa, Thai Indigenous Hymnbook Committee, jonka tehtävänä oli herättää kiinnostusta thaimusiikin käyttöön kirkoissa. 

Kesäkuussa 1989 olin ainoana ulkomaalaisena mukana tuon musiikkikomitean järjestämässä seminaarissa, johon oli kokoontunut toistakymmentä thaisanoittajaa ja säveltäjää. Koin, että komitean ja minun, ulkomaalaisen, päätehtävänä oli rohkaista thaimaalaisia ottamaan käyttöön omaa perinnettään. Suuri osa sanoittajista oli entisiä leprapotilaita.  Lepraa sairastaneiden oli vaikeaa kulkea busseissa ennakkoluulojen takia, siksi seminaari oli Manoromissa, leprasairaalan tiloissa. Sairaalassa tapasin myös yhden akuutissa lepravaiheessa olleen sanoittajan.  Seminaarin aikana tehtiin uusia lauluja ja iltajuhlassa niitä sitten esitettiin Manoromin kirkossa. Se ilta on yksi parhaista musiikkimuistoistani.

Joulukalenteriin tuli tänään ensimmäinen tietäjä ja Kuopuksen Pariisista tuoma savinorsu.
Thaimaan luterilainen lähetys oli mukana thaimusiikkikomitean tuottamassa joululaulukasetissa Phleng Thai Khristmas.  Kasetin kansi:
JOulukasetin%20kansipieni.jpg