Sitä
Tätä
Tuota
 
 
Maassa maan ruualla. Se on paras tapa tutustua maan
 tapoihin. Mitä ne syövät? Miten ne syövät? Missä ne syövät? Milloin ne 
syövät?
Matkatoimisto mainostaa Larnakaa Kyproksen 
todennäköisesti parhaiten varjelluksi salaisuudeksi. Ruuan suhteen 
siellä ei ainakaan ollut valittamista. Vanhaan 
koettuun tapaan etsimme sopivia ravintoloita lähinnä väkimäärän 
perusteella. Paikallisväestöä piti odottaa myöhempään iltaan. Se kyllä 
kannatti. Näyttää olevan totta joka paikassa, että kyllä kansa tietää.  Pari kertaa söimme kyproslaisen Meze-aterian. Paljon pieniä erilaisia annoksia. Sitä, tätä ja tuota.
Eräänä iltana
 ruokaa odottaessamme mietimme, mitä voisi olla suomalaisessa 
meri/järvi/jokiruokamezessä. Oli vaikea päättää, mitä mistäkin kalasta 
tekisimme. Mies halusi mukaan ehdottomasti myös nahkiaisen.  Siikaa
 voisi graavata, neulamuikkua paistaa, silakkaa halstrata, kampelaa 
savustaa, lohta loimuttaa, madetta muhentaa. Hauesta voisi tehdä 
kalapullia, ahvenesta voisi keittää sopan. Lahna valmistuisi uunissa 
sopivasti. Mäti voitaisiin tarjota tummalla ruisleivällä, sillikaviaari 
vaalealla. Rapu tilleineen olisi myös hyvää ajankulua. Salaateiksi 
tarvittaisiin ainakin sienisalaatti ja rosolli.
Meillähän on jo oma mezemme. Vanha perinteinen pitopöytämme vastaa kyllä reippaasti kansainvälisiin haasteisiin.
1970. Kypros. Kakopetria. Papinkeikalla aterialla viiniköynnöksen alla.
 
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti