Ystävyyttä
Yhteisiä säkkejä
 
Ystäviemme ja lähetyskurssitovereidemme Riitta-Leena ja Markku Voutilaisen kuva oli Kotimaa-lehden keskiaukeamalla.  Heistä, Nepalista ja Suomen Lähetysseuran Tasauspäivästä kertova juttu oli lehden pääjuttu. Sen otsikko on ”Uskomme pieniin muutoksiin”.
Vanhan sanonnan mukaan ystävyyteen tarvitaan säkillinen suolaa yhdessä nautittuna. Voutilaiset ovat sen varmaan nauttineet nepalilaisten kanssa  ja sen lisäksi syöneet  monta säkillistä riisiä oltuaan Nepalissa lähetys- ja kehitysyhteistyössä vuosina 1979-2011. Kotimaa-lehden juttu päättyy näin:
”- Paljon sellaista, mitä olisi pitänyt tehdä, on jäänyt tekemättä. Joku on sanonut, että rakkauden tekoja ovat ne, jotka tehdään sen jälkeen, kun tehtäväksi kuuluneet velvollisuudet on täytetty. Kukahan pystyy siihen? Markku pohtii.”
Katalyytti yhdeksänkymmentäkahdeksan. Tasaus.  Tasaus-keräys 2011 kohdistui Nepalin dalit-väestön auttamiseen.. Asema-aukiolle nousi silloin Tasaus-teltta, josta löytyi nepalilainen kivityömaa, sekä mahdollisuus riksa-ajeluun .
Plus%20924%20Voutilaiset.jpg
1978.Joulukuu. Lähetyskurssimme joulujuhla ja tämänpäiväiset keskiaukemaihmiset silloin ennen.