Kirkko pauhui
Sydän märkäni
 
Jorma Hynninen, Kalevi Kiviniemi, Pro Canto-kuoro ja Keski-Porin kirkko. Jo ensimmäisen, kirkon ranskalais-romanttisilla uruilla soitetun Charles-Marie Widorin Toccatan  jälkeen  kuiskasin vierelleni HUHHUH. Konsertin aikana muistin aina välillä hengittääkin.

Muistan Jorma Hynnisen vierailun ja hänen  vaatimattoman nöyrän esityksensä pienen vaatimattoman thaimaalaisen opiskelijajumalanpalveluksen yhteydessä Bangkokissa. Hynninen lauloi nyt ylimääräisenä juuri saman laulun:  ”Oi muistatko vielä sen virren.” Sydän märkäni. Taas.

Tuntuu, että on saanut itselleen oman pienen osan niin monesta ihmisestä elämän varrella. Lyhyitä kohtaamisia monenlaisissa tilanteissa.  Itselle unohtumattomia. Ajatella. Olen syönyt  thaimaalaisten opiskelijoiden kanssa pienessä vaatimattomassa koulutuskeskuksen ruokalassa opiskelijaruokaa samassa pienessä pöydässä kuin Jorma Hynninen ja hänen vaimonsa.

Hynninen on esittänyt Aleksi Kiven Sydämeni laulu niin Jean Sibeliuksen kuin Einojuhani Rautavaarankin sävelmillä. Tuntuu, että noilla sanoilla on Hynniselle aivan erityinen merkitys. Varmaan onkin.

 Plus%20926%20Lite%20kuoro.jpg
Thaimaa. Luterilaisen koulutuskeskuksen opiskelijoiden lauluesitys 1990-luvulla.