Maria, Maria, Maria

Mummoni nimi oli Maria. Hän oli  isäni äiti. Äitinikin nimi oli Maria ja  tyttäreni nimi on Maria. Itse olen Maija, joka sekin on muodostettu tuosta samasta nimestä. Almanakasta löytyvät Maria, Maija, Mari, Maiju, Meeri, Maaria, Marika, Maikki, Kukka-Maaria, Maja, Maj ja Mary.

Vieraillessani eri seurakunnissa sain maallikkonakin pitää monia saarnoja milloin missäkin tilanteessa, mm näin:
”Maria on juuri kuullut, että hänestä tulee äiti. Jo meidän tavallisten ihmisten elämässä se on suuri asia. Aika moni äiti muistaa, miten hän tajusi odottavansa lasta. Usein hän arvasi itse, joskus sen kertoi ja varmisti hoitaja tai lääkäri. Siinä tilanteessa äiti tuntee monenlaisia, joskus monimutkaisiakin tunteita. Iloa, säikähdystä, välillä vähän pelkoakin. Niin paljon uutta on tulossa elämään. Niin moni asia muuttuu. Usein tajuaa, että uuden elämän alkaminen onkin suuri ihme, vaikka asia sinänsä on ihan luonnollinen. 

Marian äidiksi tulosta kerrotaan Raamatussa, että siinä oli tapahtunut oikea ihme. Tarvittiin oikea erikoinen viestinviejä, enkeli, kertomaan tämä tieto Marialle. Sama tapahtui Josefille. Kun Raamatussa kerrotaan enkeleistä, he yleensä aloittava puheensa sanoilla:  Älä pelkää. Tämän asian opettivat minulle Thaimaassa uudet kristityt. Jos elämässä tapahtuu jotain erikoista, pelottavaakin,  Jumalan viesti ihmisille on:  Älä pelkää. 

Anna-Mari Kaskinen sanoo sen näin:
”Siis älä pelkää kun jokin muuttuu, matkaan jo lähde, tässä on tie. Jumala antaa sen mitä puuttuu, lävitse kaiken Hän sinut vie.  Havahdu uskon todellisuuteen, Hän saapuu arkeen kuin ennenkin. Sinua kutsuu johonkin uuteen, sen mitä annat, saat takaisin. ”

Thaimaalaisen joulujulisteen toinen kuva kertoo Mariasta ja enkelistä: