Poissaolon puolustelua

1. Olimme sienessä. Olimme toisenkin kerran sienessä. Ja kolmannen. Ja neljännen. Ja…
2. Perkasimme, keitimme, paistoimme, pakastimme, suolasimme ja kuivasimme sieniä. Ja sama uudestaan, monta kertaa.
3. Piilotimme sieniä kaikkiin ruokiin, viimeksi pyttipannuun. Edellisenä päivänä orakkaat piiloutuivat kalakeiton jämistä ja kesäkurpitsasta tehtyyn sosekeittoon. Sitä edellisenä päivänä paistettiin sieni-jauhelihapullia. Ja…
4. Kävimme risteilyllä Ruotsissa.  Eckerö - Grisslehamn edestakainen matka maksoi meiltä  3,50 euroa/henkilö. Automme odotti satamassa tuon muutaman tunnin ulkomaanmatkamme ajan.
5. Kävimme tapaamassa tuttuja parinsadan kilometrin päässä. Satakunnan lisäksi poikkesimme matkalla myös Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä.
6. Keskustelin netissä ansiokkaasti ja vähemmän ansiokkaasti orjuudesta ja sukupuolihierarkiasta, kukkahattutädeistä ja tiukkapipoista, teologian popularisoinnista ja lähetysstrategiasta, uskovaisten kökköpsykologiasta ja konservatiivisesta huuhaasta.
7. Olin mukana erilaisissa monikulttuurisissa tilanteissa.  Vieläkin opin uutta.
8. Järjestelin taas kerran lähetystyöntekijöiden paluuryhmän palavereja.  Koen ne hyvin tärkeiksi.
9. Juttelin Porin päivänä Porin torilla soittaneen Porkka Playboys- yhtyeen poikien kanssa ja kerroin, että olin linkittänyt heidän  esityksensä tähän mummoblogiini. +905, Siedätyshoitoa ihmissuhteissa.
10. Sain pitää lapsenlapsia vanhempineen täällä yhden viikonlopun ajan.  Ja ei kun taas mentiin sieneen…

On niitä syksyjä ennenkin ollut:
Plus%20925%20Lehtiriemua.jpg