Moninainen
Monenlainen
 
Olin kolmen päivän ajan monenlainen moninaisten ihmisten joukossa. Olin myös nyt tietoisesti eläkeläinen. Kauan olinkin sitä asiaa sisäisesti kiertänyt. Vähän se vieläkin sisikuntaa jumpsautti. Eläkeläisenä eläkeläisten joukossa. Hups.

Olen elämässäni ollut muutenkin monenlainen. Joskus olen alistunut toisten luokitteluihin, usein kyllä itsekin itseäni nimitellyt. Löysin hykerryttävän määritelmän Isosta Suomen Kieliopista. Tässä:

”lAinen-substantiivien muoto ja koostumus
Johtimella ‑lAinen muodostetaan ihmistarkoitteisia substantiiveja lähinnä substantiivikannoista. Tyyppi on produktiivinen erisnimistä: etenkin paikan- ja sukunimistä, mutta selvästi vähemmässä määrin etunimistä. Johdostyypissä on viitisensataa sanakirjalekseemiä. Osalla on myös adjektiivikäyttöä.” (Iso  suomen kielioppi. Kotimaisten kielten tutkimuskeskus.)

Katalyytti yhdeksänkymmentäviisi. Suomen Lähetysseuran seniorit

Terveisiä Suomen Lähetysseuran seniorien kokoontumisesta Orivedeltä Päiväkummun kurssikeskuksesta. Voi sitä viisaiden ja kokeneiden ja skarppien ihmisten kokoelmaa. Kymmenkunta osallistujaa oli syntynyt jo 1920-luvulla. Voi sitä tiedon määrää. Ja puheen… Siellä löytyi monia viisaita kommentteja suomalaiseen monikulttuurisuuskeskusteluun. Voi sitä maailmankuvan avaruutta ja elämän rikkauden ylistystä. Voi sitä ihanaa värisokeutta. Ja oikeaa nöyryyttä.

Plus%20919%20L%C3%A4hetyskurssi%20alkaa.
1978. Elokuu.  Päiväkummun kurssikeskuksen sali. Lähetyskurssin 1978  alku. Lähetysjuniorina samassa salissa kuin eilen seniorina.