Ruammit Ruamkhit Ruamdzit
Yhteinen ystävyys
Yhteinen ajattelu
Yhteinen sydän
 
Omaa asennettaan voi halutessaan muuttaa, jos oikein yrittää. Toisen asenteeseen voi vain yrittää vaikuttaa.  Kommentoin juuri eräässä blogissa näin:” Pääasia on mielestäni, että kaikkein heikoimmat saavat avun kaikkialla Suomessa (ja muualla), puhutaanpa sitten "näön vuoksi" vai "totuudessa"...”

Thaimaassa Bangkokissa Phasee Charoenin kirkolla toimi usean vuoden ajan Yhteisen sydämen päiväkoti. Sen vaatimaton rakennus seisoi vielä varastoksi muutettuna kirkon pihalla, kun siellä pari viikkoa sitten poikkesimme.

Suomessa Loimaalla  seurakuntatalossa pystytettiin monena vuonna suuria lähetysnäyttelyjä, joiden valmisteluun tulivat mukaan erilaiset tahot, myös päiväkerhot ja koulut. Eräänä vuonna näyttelyssä esiintyi Yhteisen sydämen päiväkoti. Minua pyydettiin mukaan ideoimaan ja toteuttamaan sitä. Kokosin omia tavaroitamme ja kuvia sekä  Suomen Lähetysseuran thaimaalaista lapsimateriaalia. Kuvista löydettyjä esineitä etsittiin myös loimaalaisista varastoista. Askartelut ja piirrokset tehtiin eri tahoilla. Näyttelyssä vieraili satoja ihmisiä. En hävennyt tuota asennekasvatustamme.

Yhteisen sydämen päiväkoti Bangkokissa ja Loimaalla (Loimaan kuva Anja Uusitalo)