Tavattomaan tapaan
Alustin keskustelua lähetystyöstä vähän oudommalle joukolle. Muistoistani löysin sopivia kysymyksiä: Miksi lähetystyötä tehdään? Miksi ihmeessä
lähetystyötä tehdään? Vieläkö lähetystyötä tehdään? Samaan sarjaan kuuluu myös kysymys maapähkinöistä.
Osaava
Nainen-messuilla tarjosimme kerran höyrytettyjä/keitettyjä maapähkinöitä
thaimaalaiseen tapaan. Muistan hämmästyneen kysymyksen:
Miksi ihmeessä joku keittää maapähkinöitä?
Muistaakseni vastasi lakonisesti: Monet naiset maailmalla kysyvät, miksi ihmeessä Suomessa maapähkinät syödään keittämättä.
Lähetysnäyttelyitä elävöitettiin joskus myös
tarjoilulla, kuivatuilla hedelmillä tai keitetyillä maapähkinöillä.
Vähän varsinaisia reseptejä oikaisten kiehautin kattilallisen
maapähkinöitä ja annoin niiden jäähtyä keitinvedessä. Pehmeiksi tulivat.
Sen kummempaa ei tarvittu ihmettelyn synnyttämiseksi.
Loimaan lähetysnäyttely. Päiväkerholaisten tekemää näyttelymateriaalia ”thaimaalaiseen päiväkotiin”. (Kuva Anja Uusitalo)

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti