Jospa joku muu

Kokemuksia on kaikenlaisia. Häkellyttävän hankaiakin.

Alkoi kuulua palohälyttimen ääni. Kerrostalossa niitä ääniä kuuluu aina välillä. Itsekin olen ruokaa käräyttänyt pohjaan ja saanut palkinnoksi piipityksen. Ääni ei loppunutkaan nopeasti. Kurkistin käytävään. Ei hajua. Ei myöskään hajua siitä, mistä huoneistosta piipitys kuului. Piipitys jatkui. Etsimme ja arvelimme. Lopulta soitimme paria ovikelloa. Ei vastausta. Jospa joku muu tekisi jotain. Tuskin tässä nyt mitään.

Soitin huoltomiehelle, joka lähti tulemaan. Matkaa oli sen verran, että sovimme soittavamme kuitenkin myös hätänumeroon. Päivystyksessä 112  vastaaja hoiti asian hyvin. Kyseli oikeat kysymykset . Osasin ilmeisesti vastata oikeat vastauksetkin, koska hetken neuvottelujen jälkeen minua kehotettiin odottamaan matkalla olevaa huoltomiestä, jonka tehtäväksi tuli katsoa, oliko jotain pielessä. Jos oli, minut ohjeistettiin soittamaan uudelleen palokuntaan.

Asia selvisi huoltomiehen avattua oven. Ei vaaraa. Hälytin oli vain laulellut itsekseen. Palokunta sai olla rauhassa. Huoltomies kertoi, että heidän kokemuksensa mukaan 20 % oli hälytinvikoja, muut tavalla tai toisella aiheellisia. 

Palaute. Hälytyskeskus hoiti asian hyvin. Huoltomies hoiti asian hyvin. Itseäni hämmästelin. Oli ollut suuri kynnys soittaa. Entä jos jotain olisi oikeasti tapahtunut.

Thaimaassa en välttämättä tiennyt, mihin soittaa hätätilanteessa. Hälytysnumeroja oli monia, kullakin poliisiasemalla omat numeronsa. Yleisiä ambulansseja ei niin vain löytynytkään. Jokaisella sairaalalla oli omat ambulanssinsa.  Kaikki sairaalat eivät ottaneet vastaan ketä vain. Tarvittiin takuuraha, todistus sopimuksesta ko. sairaalan kanssa tai matkavakuutuskortti… Useimmiten olisin kilauttanut kaverille.  Kolareissa soitimme vakuutuksen päivystävälle tai omalle välittäjälle, brokerille., joka hoiti kaikki ongelmatilanteet puolestamme.

Muista aina liikenteessä, pidä kunkin maan hälytysnumerot tallessa!

Hakukoneen avulla kurkistin, mitä brokereista kerrottiin. Tällainen löytyi:
 ”Jos ajatus kahlaa vuori vakuutus vaihtoehtoja saa sinut punastumaan, saatat olla parempi työskennellä vakuutusmeklari. Kokenut lisensoitu välittäjä on perehtynyt vakuutus mongerrus ja hyvät yhteydet vakuutusyhtiöille. ! Jos tämä välittäjä on valmis antamaan sinulle näyte työnsä, hän voi kannattaa pitää. Muista, että tämä henkilö on tarkoitus pitää sinut huolestu että tulee yhdessä vakuutusasioita. ”