Valinnan vaikeus
Valitun erikoisuus

Lapsuudenkodista on varmaan peräisin se, että maailma, yhteiskunta, historia ja politiikka ovat aina kiinnostaneet.  Kaikesta kiinnostuksesta huolimatta taidan kuitenkin liikkua noissa asioissa enemmänkin mutu-tuntumalla kuin asialinjalla. Yksityiskohdat näyttävät olevan tärkeämpiä kuin suuret linjat. Olenkohan siis sopivaa vaalikarjaa? Toisaalta, taustoihin perehtyminen on aina ollut tärkeää. Nettiaikana se on jopa helpompaa.  Lähdekritiikkiä suorastaan rakastan. Toisaalta, juuri se vaikeuttaa kannanottoja. Näen virheitä kaikissa osapuolissa. Silti olen äänestänyt.  Ja aion taas äänestää.

Ja taas olen kommentoinut siellä täällä. Tälläkin tavalla:

- Muiden tavallinen on häntä rakastavan erikoinen.
- Mikä tässä mättää. Jos säännöt ovat huonot, niitä on muutettava. Jos säännöt ovat hyvät, niitä on noudatettava...
- Jossain vaiheessa puhuttiin siitä, että ihmiset osaavat vastata vain niihin kysymyksiin, joita he osaavat tehdä. He saattavat jopa väittää, että muita kysymyksiä ei ole olemassakaan. Viisaankin ihmisen luoma jumaluus on silloin varsin tyhmä.
- Vanhenemista ei tarvitse aktiivisesti auttaa. Kyllä se sieltä tulee itse kullekin, jos on tullakseen.
- Raamatun kolme ensimmäistä sanaa kertovat minulle jotain myös uskostani ja maailmankuvastani. Alussa: On alku. Jumala: On Jumala. Loi: Jotain tuli (tehtiin) tyhjästä. Noiden kolmen sanan jälkeen annan tieteen löytää asiasta uusia ja uusia teorioita. Olen jopa niistä teorioista kiinnostunut.
- Luulen, että nykyisin mennään helpoimman kautta. Valitaan Oma Joukko, josta tiedetään etukäteen, mitä sen joukon jäsenet tarkoittavat. Oman Joukon sisällä ei tarvitse aina ajatella. Nauretaan kun muut nauravat, aina oikeassa kohdassa. Väärään aikaan väärässä paikassa väärää asiaa nauravalle näytetään helposti (varsin suvaitsemattomasti) oma paikka. Ironian koetaan onnistuneen ehkä parhaiten, jos sen kohteeksi joutuva ei sitä ymmärrä, mutta kaikki muut läsnä oleva tajuavat, mistä on kyse.
- Unelmia ei kukaan voi meiltä viedä. Jotkut niistä toteutuvatkin.
- ” Tunteisiin perustuva sitoutuminen heikkenee vuosien saatossa."  Yllättävä väite.

Erikoiset ovat erikoisia koko ikänsä…
Plus%20958%20Esikoinen%20ja%20erikoinen.
1972. Naantali. Erikoinen ja Esikoinen.