lauantai 16. tammikuuta 2016

+419 Äitien tarinat 100509

+419 Äitien tarinat

Kevättä sydämessä
Kourallinen valkovuokkoja kädessä
 
Ystävältä viikolla saadut valkovuokot kukkivat kauniisti pöytämaljakossa Interfloran välittämän äitienpäivänruusun vieressä. Tekstiviesti tuo tervehdyksen Välimeren rannalta ja soitto onnittelut ja äitienpäivälaulun koti-Suomesta. Se on se päivä taas.

Lapsuuden äitienpäivään kuuluivat aina juhlat Porin Cygnaeuksen koulun juhlasalissa. Isäni, Porin Karjala-seuran silloinen puheenjohtaja, oli aina mukana järjestämässä juhlia karjalaisille porilaisille äideille. Lähes aina olivat valkovuokot jo aloittaneet kukinnan ja juhlissa jokaisen äidin rintaan laitettiin hakaneulalla oma valkovuokko. Oli kevät.

On hyvä muistaa, että kaikki maailmanmatkaajat eivät liiku omasta halustaan. Televisiosta katsottaessa miljoonan ihmisen siirtyminen pois joltain sotatoimialueelta on vain lyhyt muutaman sekunnin uutisväläys. Se on kuitenkin miljoonan ihmisen miljoona erillistä tarinaa. Lintukotoja ei enää ole ihmisten maailmassa. Onko niitä koskaan ollutkaan?

Isäni puhui monissa karjalaisten juhlissa siellä täällä. Muistan hyvin isän "puhumukset", ne paperiversiot. Tässä hän puhuu Heinjoki-juhlilla Karkkilassa:
Pappa%20puhumasa%20Heinjokijuhlilla%20Ka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti