Haluanko herätä
Jos tämä kaikki on vain unta?
 
Aamulla Mies soitti mereltä. Vanhan ystävän veneessä tuntui lämpimältä kalseassa keväässäkin. Merellä oli kuulemma kaunista. Sen uskon. Täällä maissakin on.

Vanhat ystävät ovat aarteita. Heille ei tarvitse selittää kaikkea. Olen oppinut elämäni läksyn huonosti, enkä osaa pitää yllä ystävyyttä niin kuin toivoisin. Joku minussa siis mättää.

Vanha rakkaus on myös aarre. Tänään on taas kahvin ja lakkaviinerin päivä. Siitä kerroin jo vuosi sitten. Nyt ensimmäisestä kahvin ja lakkaviinerin päivästä on kulunut neljäkymmentä vuotta. Se päivä muutti silloin kaiken. Uskomatonta suorastaan. Entä jos en olisi unohtanutkaan laskutikkua kotiin? Entä jos siihen aikaan ei olisi käytettykään laskutikkuja? Joku hyöty laskutikkujen historiastakin on löydettävä. Tarjoan tätä neljääkymmentä vuotta.

Elämässä ei ole peruutusvaihdetta. Jos se olisi olemassa, sitä voisi haluta joskus käyttääkin. Onneksi elämässä voi sentään oppia. Vääriä valintojaan ei välttämättä tarvitse toistaa.

Jos voisin käyttää elämän peruutusvaihdetta päästäkseni takaisin neljänkymmenen vuoden taakse, valitsisin varmasti samoin kuin silloin. On se vain niin mielenkiintoista ja mukavaa ollut, sittenkin.

1970. Kypros. Salamis ja me. Kuva Sakari Virtanen.
Plus%20424%20Me%20ja%20Salamis.jpg