Tahmariisi
Sitkoriisi
Liimariisi
Rakkaalla riisillä monta nimeä
Kesä on tulossa ja grillikausi. Grillin päällä
kypsyy monenlaisia lihoja, kaloja ja vihanneksia. Nam. Kuola alkaa
valua, kun ajattelen koillisthaimaalaisia grillimakuja. Nam nam. Ja
thaimaalaisia maustekastikkeita. Nam nam nam ja suun tuuletus. Väkevää.
Sticky rice, glutinous rice, on ihan
oma riisilajinsa. Se ei ole jasmiiniriisiä eikä basmatiriisiä. Sitä
syödään sormin, ei lusikoin ja haarukoin kuten muuta thaimaalaista
riisiä.
Syömme riisin sormin erilaisten vihannesten, mausteisten lihojen ja kalojen kanssa. Lisänä
voi olla erilaisia maustekastikkeita. Taidanpa itsekin
laittaa riisiä likoamaan viikonlopuksi. Ei tästä muistelemisesta muuten
selviä.
Bangkok. Riisiä torimyyjän pöydällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti