Joskus
Jokin
Ei kuulu joukkoon
 
Olen nyt Kissamummo. Rontti jäi minun kanssasi tänne muutamaksi päiväksi. Tulemme kyllä ihan hyvin toimeen keskenämme. Aamun juoksulenkitkin on jo suoritettu. Siis kissan. Ei minun. Ainakaan vielä. Muistan, kun perheeseen tuli lapsia. Elintaso nousi koko ajan. Kaikki Tärkeät Tavarat piti nostaa ylemmille hyllyille. Jos jotain unohtui näkösälle, niistä saattoi tulla Entisiä Tärkeitä Tavaroita. Jotenkin tämä tulee nyt mieleen.

Kasvikuntaa. Hain kellarista pitkän parvekekukkalaatikon. Halusin järkeistää yrttitarhaani ja siirtää  pienet turveruukkuihin istutetut siemenet ja ostetut valmiit yrttiruukut samaan laatikkoon. Laitoin laatikon multineen odottamaan keittiön pöydälle. Hupsista. Multa levisi alta aikayksikön selkäni takana pöydälle, mutta ehdin hätiin ennen kuin hätä tuli multiin. Siirsin ruukut siis nopeasti isoon laatikkoon, peitin ne hyvin ja siirsin toisen huoneen ikkunalle, rauhaan. Hupsista. Ovi olikin jäänyt auki. Rucolataimia oli siististi nypitty riviin juurineen. Peitin taas, minkä voin, ja tiputin multaan vähän lisää rucolan siemeniä. Tarina jatkuu. Jotenkin. Tähänastinen tulos: Rontti 2, Kissamummo 0.

Eläinkuntaa. Päätin käyttää hyväksi auringon lämpöä ja ostin naudan suikalelihaa. Isompia suikaleita pilkoin ohuemmiksi. Levitin suikaleet, jokaisen erikseen, uunipellille leivinpaperin päälle ja nostin pellin ikkunalaudalle. Kääntelin kuivumassa olleita lihoja parin tunnin välein, jotta ne kuivuivat tasaisesti. Kun ne olivat melkein läpikuivia, pirskottelin thaimaalaista suolaista kalalientä suikaleiden päälle ja kääntelin niitä, jotta ne maustuivat joka puolelta. Uunipellin siirsin hyvissä ajoin huoneeseen, johon kissalla ei ollut mitään pääsyä. Huomasin matkalla, että Rontti olisi varsin mielellään käynyt järjestelemässä myös lihoja. Kissamummo 1, Rontti 0.

Toistaiseksi.

Rontti omalla paikallaan keittiön pöydän ääressä.
Plus%20426%20Rontti%20omalla%20paikallaa