maanantai 10. huhtikuuta 2017

+866 Uutiset uuvuttavat 160311

+866 Uutiset uuvuttavat

Ei kuulu mulle
Mulle kuuluu vaan mun jutut
 
Keskimmäisen kummitäti oli TV-uutisissa.Kriisin keskellä tarvittiin ja hän lähti taas. Maana oli tällä kertaa Pakistan. 

Ei sitä aina jaksa. Omissa huolissakin on tarpeeksi. Ihan totta. Joskus nekin vyöryvät yli. Siinä tulvassa sitten räpiköidään. Ajelehditaan. Yritetään pitää itseä ja lähimmäisiä pinnalla. Joskus silti jaksaa. Muutakin.

Olen viime päivinä taas katsellut nettikeskusteluja auttajien arvoista. Jotain olen sanonutkin. Erään vapaa-ajattelijan kanssa kommenteja kirjoitellessamme muistelin erästä vanhaa kommenttiani:

"Yhteinen tarve tehdä jotain tämän maailman ongelmille vaatii välillä yhteistyötäkin. Monissa YK:n järjestöissäkin eriuskoiset (ihan oikeasti monenlaista uskontoa julkisesti ja häpeilemättä tunnustavat) pystyvät toimimaan yhdessä. Se vaatii huomattavasti enemmän suvaitsevaisuutta kuin mitä vapaa-ajattelijoilla yleisesti katsotaan olevan. Siellä se tarkoittaa sitä, että toisen uskoa tai uskonnottomuutta ei saa eikä tarvitse turhentaa. Samaa ajatusta on hyvä meillä Suomessa edistää. Riidoille, sanailuille ja erimielisyyksille jää silti riittävästi tilaa. On aivan oikein, että haastamme toinen toisemme välillä tarkistamaan ja selittämään perusteitamme. Ei meidän tarvitse olla samaa mieltä."

"Maailman huiput eivät ole aatteellisesti neutraaleja. He vain ovat sen verran fiksuja, että kunnioittavat erilaisuutta."

Katalyytti neljäkymmentäviisi. Jori Mäntysalo Kotimaan blogistina. Fiksu. Haastava. Analyyttinen. Ei aattellisesti neutraali. Hän esittelee itsensä blogissaan näin: ”Tamperelainen ammattinörtti, n. 35-vuotias, yksi vaimo ja kaksi lasta. Ateisti ja toinen eroa-kirkosta.fi – palvelun perustajista.”

1988%20Marra%20ja%20japanilaiset%20kaver
1988. Thaimaa. Bangkok. Kerrostalomme pihajuhlat ja japanilaiset kaverit. Heitä ja heidän omaisiaankin tässä olen miettinyt..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti