Kansalaisoikeus käytetty
Kansalaisvelvollisuus suoritettu
 
Bangkokin liikekeskuksen erään tornin kuudennessatoista kerroksessa olevassa huoneessa sain numeroilla ilmaista mielipiteeni tulevasta Suomen eduskunnasta. Samassa maassa olin tehnyt sitä useasti ennenkin. Numeroilla on ollut välillä väliä. Joskus olen onnistunut arpomaan oikein numeron, joskus taas on mennyt lisänumeroksi, jota ei sitten myöhemminkään ole tarvittu. 

Ajoimme taksilla  ohi Democracy Monumentin, jossa huhtikuussa2010 oli kokoontunut punapaitaisia ihmisiä. (Video huhtikuulta 2010). Taksikuski kertoi aikomuksesta kokoontua tuolla paikalla vuosipäivänä. Toisaalla, noissa kahinoissa poltettu tavaratalo oli vielä korjauksen alla. Sen lähellä olevan Suomen suurlähetystön toiminta oli silloin jouduttu siirtämään suurlähettilään residenssiin. Taksikuski kertoi edelleen, että tulevaa parlamenttivaalipäivää ei ollut vielä määrätty, mutta vaalit uskottiin järjestettävän kesällä 2011.

Katalyytti viisikymmentäviisi. Suomen valtio. Isänmaa. Kirjoitin äsken erääseen kommenttiin: 

”Toivon kansanedustajia, jotka pystyvät määrittelemään arvopohjansa ja antavat sen vaikuttaa myös ratkaisuihinsa. Henkilökohtaisesti arvostan ihmisiä, jotka eivät häpeä kristillistä vakaumustaan tässäkään ajassa. Jätän heidän omaksi asiakseen sen, miten he sitä tuovat esille julkisesti vai tuovatko mitenkään…”

Banaanipuun%20p%C3%A4iv%C3%A4koti%20leip
1986. Bangkok Suomen edustuston va. asiainhoitajan puolison vierailu  Thaimaan evankelisluterilaisen kirkon päiväkodissa, silloiselta nimeltään Banaanipuun päiväkoti. (Päiväkodin arkisto)