Lintu vai kala?
Karkki vai kepponen?
 
Oliko mahdollista, että joku thaimaalainen ruokalaji oli jäänyt maistamatta? Oli se. Korjasimme asian syömällä sitä kaksi kertaa, molemmilla kerroilla hyvässä seurassa.  Kissakalasalaatti, Crispy Fried Catfish, Thai Catfish salad, Yam Pla Dook Foo. Onneksi emme kohdanneet kalaa elävänä. Olisi ehkä jäänyt syömättä.

Matkamme ruokavalio oli odotetun kaltainen. Hyvää perusruokaa torilta tai tiettyä muistoruokaa tietyistä ravintoloista. Samalta maistui kuin ennenkin. Monella tavalla valmistettua simpukkaa, kalaa, katkarapua, ja rapua. Sukiyakia,  haudutettua potkaa, keitettyä kanaa, paistettua riisiä ja nuudeleita. Riisiä, kookosmaitoa ja mangoa. Duriania. Hedelmiä. Intialaista paristakin tutusta ravintolasta. Pari kertaa oli ihan pakko lähettää nuoremmalle polvelle makumuistoja tekstiviestillä. Vastaukseksi tuli kateellista murinaa. 

Katalyytti viisikymmentäkahdeksan. Thai Nong Khai ravintola Turussa. Vanha vakiopaikkamme. Pieni ulkonaisesti vaatimaton ravintola, jossa oli aitoa thairuokaa. Useimmiten tilasimme puhelimella  tahmariisiä (sticky rice) vuorokautta ennen sinne menoamme. Tuota ruokaa söi sukumme herkkunaan pienimmästä suurimpaan. Pyytämällä sai myös vähemmän tulista ruokaa...

Plus%20879%20Thairuokaa%20tien%20varrell
1998.Thaimaa.  Aitoa thairuokaa tarjolla tien varrella.