Muistomatka
Matkamuisto:
Muistan matkan
 
 Silkkikaupassa kävin usein auttamassa toisten turistien sillkkivalinnoissa, mutta omaan käteen ei läheskään aina jäänyt mitään. Kauniita kyllä olivat. Eräät Thaimaan tuliaiset:

”Ostin lentokentältä thaimaalaista tiikeribalsamia (väkevämpää kuin Suomessa), sitä on kolmea lajia, kaksi + kaksi, joissa on kamferia 25% ja neljä pientä, jossa kamferia on 10 %. Päähän niitä ei suositella, ei ainakaan niitä väkeviä, mutta muuten... Haluaako joku niitä. Tuon mukana jos kerrotte. Toin myös muutaman kangaskassin naisväelle ja miehille lippalakit Kwai-joelta. Sitten vielä vähän keksejä, kuivattua thaibanaania ja niitä ruskeita pehmeitä banaanikarkkeja. Maistuuko jollekin?”

Katalyytti  kuusikymmentäyksi:  Marika Björkgren-Thylin. Väitöskirja Åbo Akademi 2009: From pioneering mission to autonomous church: Lutheran mission cooperation and church building in Thailand 1976-1994.

Marikaan tutustuimme jo hänen opiskeluaikanaan Thaimaassa. Työnantajammekin oli myöhemmin sama. Seurasimme hänen tutkimustyötään vuosien ajan, välillä aina keskustellen, tietoja etsien ja sähköposteja vaihdellen.  Arvostan suuresti hänen tutkimustaan. Historian ja taustan tunteminen on tärkeämpää kuin nuorena luultiin.

Joitain Jim Thompsonin silkkejä kehystimme aikoinamme seinille. Tässä osa yhdestä seinätaulusta:
Plus%20882%20Thompson%20orkidea.jpg