Niin lyhyitä hetkiä

Todellinen kohtaaminen on aina järisyttävä hetki. Siihen ei saisi koskaan tottua. Toinen ihminen aina on. Thaimaan matkan jälkeen tulee vieläkin joskus jälkijäristyksiä.

Katalyytti viisikymmentäseitsemän. Janne Hatakan Kotimaa24 blogi. Janne on perheineen asunut useita vuosia Angolassa ja Namibiassa.  Monet tuntemukset ovat samat, vaikka kakkoskotimaamme ovatkin sijainneet eri maanosissa. Kommentoin kerran hänen kirjoitukseensa Taivaskuvia.  Tuossa kirjoituksessa hän mm. puhuu ihmisen kasvojen ilmeestä lentokentällä, kun odottaja, tuttu ihminen, tulee näkyviin:

”Itsekin -vähän samoista syistä - paljon elämästäni lentokentällä/kentillä viettäneenä tunnistan tuon kuvaamasi jälleennäkemisen katseen. Parhaimmillaan se on molemminpuolinen ja rehellinen ilon kokemuksen ilmentymä.
Perille päässyt kokee lähes aina yllättävyyden häivähdyksen. Tällaistako täällä olikin. Muistot vääristyvät nopeasti ja ennakkokuvat eivät pidä täysin paikkaansa, tutussakaan paikassa. Kohdataan jotain muuta. Niin varmaan taivaassakin.
Olen myös joutunut hyvästelemään, elämässä ja lentokentällä. Etenkin, kun on kyse läheisen lähdöstä, haikeus välähtää mieleen silloinkin, kun sitä ei odottaisi. Toinen pääsi lähtemään, minä (vielä) jäin.
Lentokoneessa istuminen on yleensä se paras hetki. Entisen aika hoiti, uudelle huolelle ei vielä voi tehdä mitään. Sen tunteen kun tavoittaisi kuolemassakin. Tässä nyt tämä elämä - toivossa tulossa jotain aivan muuta - sitä kevättä. Väsyneille suomalaisille taivaassa voisi olla paljon nurkkia, joissa saisi aina välillä rauhassa mököttää kenenkään häiritsemättä...” 

1981. Nepal. Pokharan lentokenttä.
Plus%20878%20POkharan%20kentt%C3%A4.jpg