Ennakkoluuloton
Edelläkävijä
Vierellä kulkija
Taustatukija
 
Kaukaa tulleenkin ihmisen hyvä ääni kuuluu kauas. Ja lähelle. Ihmiseltä ihmiselle. Se alkaa hymystä. Suostumisesta. Käden ojentamisesta. Suostumista siihenkin, että käteen ei aina tartuta.

Katalyyytti neljäkymmentäyhdeksän. Satakunnan monikulttuuriyhdistys ry. Satakunnan Monikulttuuriyhdistyksen järjestämästä thaimaalaisesta Loy Krathong-juhlasta  kerroin kirjoituksessani +535 Kärpäsenä katolla vai liskona seinällä  

”SPR:n Satakunnan piiri myönsi Ennakkoluuloton edelläkävijä – diplomin  tänä vuonna toista kertaa maahanmuuttaja-asioissa esimerkillisesti toimineelle taholle.
Diplomin sai Satakunnan Monikulttuuriyhdistys ry., joka on raadin mukaan toiminut pitkäjänteisesti, monipuolisesti ja ihmisläheisesti maahanmuuttajien kotoutumista tukien. SMY on ollut myös viranomaisille merkittävä tuki maahanmuuttajia osallistavana ja monimuotoista toimintaa tarjoavana tahona. SMY:n kynnys on matala, mutta samalla sen toiminta tavoittaa Satakunnan alueella asuvia maahanmuuttajia laaja-alaisesti. Raati kiitteli myös sitä, että muuttajien itsensä ääni on päässyt SMY:n avulla kuuluviin.”

 1988. Thaimaa. Bangkok. Kuopus ja kotipihan Loy Krathong-juhlat: