Suomi
Tuhansien arvojen maa

Onko tasa-arvo vain arvokysymys?  Seuraako siitä tekoja?  Seuraako tasa-arvosta enemmän veljeyttä kuin oman vapauden korostamista?

Tuon tännekin erään kommenttini Kotimaa24:n blogeista. Se kertoo tasa-arvosta arjessa:

"Tasa-arvo avioliitossa:  Se, joka kulloinkin ehtii/viitsii/jaksaa/pystyy, tekee huomaamattaan ja/tai tarkoituksella silloin ja tällöin sitä ja tätä, vaikka ei välttämättä aina niin haluaisikaan, kun jotkut hommat on kuitenkin joskus hoidettava. Joka tapauksessa hommat ei koskaan mene tasan, kun toinen on poissa verkosta milloin mistäkin syystä. On sairautta ja työmatkaa ja laiskuutta ja kyllästymistä ja riitoja ja sopuja suloisessa sekamelskassa. Yleensä se vuosien varrella tasoittuu kuitenkin. Ja yleensä ja usein saa tehdä myös niitä juttuja, joissa on parempi kuin toinen. Ja joissain asioissa toisen ärsytyskynnys on matalampi, jolloin hän joutuu/pääsee tekemään itselleen tärkeämpiä hommia enemmän kuin se toinen, jota juuri se tekemätön työ ei niin ärsytä jne.... "
 
Perusperiaatteena on ollut se, että kaikkien pitää edes yrittää tehdä kaikkea, jos mahdollista. Tyttöjen lähtiessä kotoa Mies varusti heidät työkalulaatikolla. On ollut kuulemma tarpeen.

1973. Naantali. Tasa-arvoa ja arkista arvokeskustelua