• Vastauksia löytyy.
  • Entä sopiva kysymys?
Muuntelin blogeissa roikkunutta ja pyörinyttä yhdentoista kysymyksen meemiä. Vastausintoni johtuu siitä, että nyt minulla olisi paljon valmiita vastauksia. Kysymyksiä vain puuttuu. Niitä siis lähden etsimään:

Karhulan Hovi Kotkassa toissayönä. Saimmekohan peruutuspaikan, kun niin viime tingassa onnistui yöpyminen  hulppeasssa kartanossa sopivaan hintaan? Mikä aamiainen! Aamiaisella kuulimme, että  kartano oli aikoinaan sen rakennuttajan lahja vaimolleen. Mikä romantiikka :) 
1. Kysymys edelliseen vastaukseen. Sirokko:  Jos sanon matkalaukku, mikä muisto nousee ensimmäisenä mieleesi?

Lähetysjuhlilla Haminassa eilen ja toissapäivänä oli tosi mukavaa. On upeaa aina välillä kadota suureen monituhantiseen joukkoon. Istua yhdessä. Kuunnella. Katsoa. Laulaa. Viime vuonna Porin juhlilla tapahtuma alkoi Porin ensimmäisellä flashmobilla. Siellä mekin vilahdimme. 
2. Kysymys edelliseen vastaukseen. Kaanon: Pidätkö massatapahtumista? 

Vanhat ystävät. En usko, että vuosikertalähetystyöntekijät välttämättä paranevat vanhetessaan. Uudet vuosikerrat näyttävät olevan samaa hyvää vanhaa laatua. Joka vuosi tänä samana viikonloppuna Suomessa olevat Suomen Lähetysseuran työssä Thaimaassa työskentelevät/työskennelleet lähetystyöntekijät pyrkivät tapamaan toisiaan Suomen Lähetysseuran lähetysjuhlilla lauantaina n kello 17.00 ”Lapiosalmikahvilassa” riippumatta siitä, missä kaupungissa ne kulloinkin vietetään. Näin on tapahtunut jo vuosikausia. Lapiosalmikahvilaa ei enää ole olemassa, mutta kaikkeahan voi aina totetuttaa soveltuvin osin. Niin tapahtui toissapäivänäkin Hamina Bastionissa. Meitä taisi olla lähes kolmekymmentä. Jihuu. 
3. Kysymys edelliseen vastaukseen. UnaViikonloppusi must-asia?

Nämä valoisat yöt. Lähdimme toissapäivän aamuna ajamaan kohti Haminaa klo 2.30. Se hiljaisuus. Se kauneus. Se valo!
4. Kysymys edelliseen vastaukseen. Tintti: Mikä on parasta kesässä?  

Yritän aina välillä puolustaa kaikenlaisia juttuja, joihin uskon, lähetystyötäkin. Puolustustaito ei kyllä ole kovin heppoinen ja keinot välillä kyseenalaisia :)
5. Kysymys edelliseen vastaukseen. Marja-Leena: Rohkenetko puolustaa kiusattuja ja kirjoittaa ihmisten perusoikeuksista, eläinsuojelusta, rauhantyöstä, terveydenhoidon parantamisesta (varsinkin mielenterveyden hoidosta )? Lasten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä suojella ja puolustaa myös vanhusten oikeutta turvalliseen elämään? Mitä muita tärkeitä asioita haluat tukea omilla teoillasi ja kirjoituksilla?

Yksi Thaimaahan paluumme tapahtui uudenvuodenyönä 1996. En muista, missä maassa kohtasimme tuon vuoden. Lentokoneessa olin innoissani, koska olin illalla juuri ennen lähtöä päässyt ensimmäistä kertaa Esikoisen opiskelijakämpässä nettiin. Jäin kiinni heti ensimmäisellä yrityksellä. Irti en ole enää päässytkään. Tuo silloinen opettajani on hänkin ystäviensä kanssa edelleen etsimässä vastauksiin kysymyksiä ja ratkaisuihin ongelmia.
6. Kysymys edelliseen vastaukseen. Marjatta: Ensimmäinen muistosi internetistä?

EK-ohjelmaa (Olla kuin Ellun kanat)
7. Kysymys edelliseen vastaukseen. SusuPetal: Onko sinulla suunnitelmia kesäksi?

Olen äkkipikainen, mutta onneksi myös pitkävihainen…
8. Kysymys edelliseen vastaukseen. Harakka :  Oletko pitkävihainen, mököttäjä, vai äkkitulistuja?

Lokalahden murre: Mää kattosi su flikkatas.
9. Kysymys edelliseen vastaukseen. Kiirepakolainen: Mikä kieli kuulostaa kauneimmalta?

Joo.
10. Kysymys edelliseen vastaukseen. Uuna. Oletko onnellinen?

Tuli sitä taikka tätä, elämättä älä jätä.
11. Kysymys edelliseen  vastaukseen. Pappilan mummo  Oletko seurallinen toisten kanssa viihtyjä vai nautitko enemmän yksinolosta?

1922 Siikainen. Suvun Mamman Katekismus. Saatu 10-vuotiaana. Sisältää sekä kysymykset että vastaukset...