Tirkistystä maailman luukuista

Seurasin alussa netistä vain hyvin harvoja juttuja suorana lähetyksenä. Muistan kerran  juuttuneeni presidenttimme virkaanastumisjuhlallisuuksiin ja sitä ennen kai Chilen kaivoksiin. Vähän enemmän ja kauemmin olin katsonut ohjelmia jälkikäteen.  Opin aikoinani sentään nauhoittamaan televisiosta videonauhuriin. Siinäkin kynnys oli alussa suuri. Nyt digiboksin salat ovat jo suurin piirtein hallussa.  
Aina siis laahaan jäljessä. Aina yhä jäljempänä… Se tuntuu välillä hassulta, koska sentään joskus olin opeillani jo lähes ikäpolveni tietotaitohuipun tuntumassa, kiitos täällä  kotikodissa vielä asuneiden  ja täällä  vierailleiden jälkikasvuyksilöiden. Heidän avullaan pysyn sentään vieläkin pinnalla. Jotta siis kiitos heille, keille kiitos kuuluu… Heh.

Katsoin netistä myös kuuluisaa norjalaista oikeudenkäyntiä. Thaimaassa ollessamme meillä oli koko ajan norjalaisia työtovereita.  Päiväkirjamerkintöjä muutamasta ensimmäisestä päivästä saavuttuamme Thaimaahan ensimmäistä kertaa:

”29.8.1979. Uuden lain mukaan valtatiellä on pakettiautoille ja muulle raskaalle liikenteelle määrätty oma kaistansa. Nils Peder joutui poliisiasemalle yritettyään ajaa väärää kaistaa yrittäessään tulla meitä vastaan lentokentälle.  Jouduimme tulemaan taksilla. Menimme harhaan. Väärälle Soi 5:lle tultiin ja kuski väitti väen vängällä paikkaa oikeaksi. Taksikuski osti jonossa odottaessaan ohi ajavalta polkupyöräruokakauppiaalta syömistä.”
”31.8.1979 Nils Peder kertoi sakotussysteemistä autolla -ajossa. Jos tekee rikkeen, joutuu poliisiasemalle, siellä tehdään kuulustelupöytäkirja, annetaan 7 päivän väliaikainen ajokortti ja otetaan vanha kortti pois. Viikon kuluttua voidaan sitten hakea kortti pois ja maksaa asiaankuuluvat sakot.
Torakkamyrkkysuihke tuntuu olevan hyvää. Verhoissa oli torakka tullessamme kotiin illalla ja Mies suihkutti sen pois ja sai kuolemaan. Toinen torakka. Eilen illalla vein roskia ja jokin ötökkä hyppäsi roskiksesta. Liekö ollut rotta.”

Silloin ennen. Bangkok. Lutheran Mission in Thailand, General Assembly, suomalaiset ja norjalaiset: