Suuremmassa kädessä

Reposaaren kirkkoon on kaunis romanttinen saariston vihkikirkko, joka täyttyy viikoittain monista vihkivieraista, vaikka jumalanpalveluksissa onkin vähemmän väkeä. Siellä syntyi ajatuksia, jotka taas liitin Kotimaa-lehden blogiin:

"Syntisyys ei ole hengellistä viihdettä

Eilen jumalanpalveluksessa kauniin kesän keskellä tuntui oudolta, joskin yllättävän mielekkäältä miettiä syntiä ja rakkauden lakia, joka oli päivän aihe.  

Verkkomaailmassa toimi vielä jokin aika sitten varsin aktiivinen blogi Saastainen huone. Se oli yhden ylläpitäjänsä mukaan saanut nimensä ahdistuksesta, joka oli syntynyt synnintunnustuksesta, jossa vaadittiin kokemaan oma sydän saastaiseksi huoneeksi. Se ei ollut tuntunut oikealta. Oli ollut rehellisempää hylätä koko usko, joka vaati noita ajatuksia. Vapaus syntisyydestä oli koettu sillä tavalla.

Eilen yhdyin synnintunnustukseen: ”En ole rakastanut Jumalaa täydestä sydämestäni enkä lähimmäistäni niin kuin itseäni.” Tiesin, että en voinut rehellisesti sanoa: ”Olen rakastanut Jumalaa täydestä sydämestäni ja lähimmäistäni niin kuin itseäni.” Ajatukset ja sanat, teot ja laiminlyönnit. Armokaan ei ole hengellistä viihdettä sitä tarvitsevalle."

Plus%20735%20Nepal%20vuohi%20temppeliss%
”12.6. 1980. Matka Nepaliin. Kathmandu. Illalla käytiin ihmettelemässä temppeleitä ja lehmiä.”