lauantai 24. joulukuuta 2016

+761 Vaikuttamistyö 010910

+761 Vaikuttamistyö

Vaikutettu
Vakuutettu? 
 
Pääsin opettamaan nuoria aikuisia aiheesta  Yhteiskunnallinen, poliittinen ja ekologinen vaikuttaminen kolmannen maailman tilanteeseen kotimaan työssä..

Teetin lopuksi parityöskentelynä kollaasin, jonka oli tarkoitus vaikuttaa. Jaoin nuorille erilaisia tilanteita, joihin heidän piti tuo kollaasinsa valmistaa. Materiaalina olivat vanhat lehdet ja mainokset, joissa monissa oli kuvia kolmannen maailman ihmisistä. Lyhyessä ajassa tuli mainioita tuloksia. Ajatus oli ymmärretty ja kohderyhmä otettu huomioon:

Mahdollisuuksien tori. Nämä torit ovat ilmaisia yleisötapahtumia, joiden tavoite on herättää suomalaisten kiinnostus maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen. Torilla on useita järjestöjä esittelemässä toimintaansa. Jokainen yrittää parhaansa herättääkseen huomiota juuri omaan toimintaansa. Toreilla pitäisi olla aina jotain uutta ja kiinnostavaa. Kilpailu on kovaa, vaikka yhteistä hyvää halutaankin. Kollaasissa esiteltiin rinnakkain suomalaista hyvinvointia ja toisaalta ihmisiä, joilla ei ole niin paljon valinnanvaraa elämässään.

Martat. Martoillakin on ollut kauan kansainvälistä toimintaa. Kerroin Burkina Fason työstä, josta olin kuullut ystävältäni, joka on ollut mukana tuossa työssä. Kollaasissa kerrottiin kuvin naisen elämästä maailmalla.

Lukio. Lukiolaiset tietävät paljon ja ymmärtävät paljon. Kollaasissa puhuttiin maailman valtarakenteista.

Alakoulun pienet oppilaat. Kollaasiin oli valittu kuvia lasten elämästä maailmalla

Ammattikorkeakoulun aula. Informatiivinen kollaasi kolmannen maailman asioista. Ikäryhmä otettu huomioon.

Kirjasto. Kirjastossa käy kaikenikäistä joukkoa. Kollaasissa keskityttiin esittämään, missä voi auttaa ja miten. Esiteltiin erilaisia osallistumismuotoja, mm kummilapsityö

Sukujuhlat. Kuvia perhe-elämästä maailmalla.

Olin vaikutettu.

Plus%20761%20Kouun%20vessa.jpg
Thaimaa. Vaikuttamistyön tulos. Luterilaisen kirkon lahjoittama koulun vessa. Kuva Pekka Y. Hiltunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti