Kopioidut kirjoitukset
Uusiotunteet?
 
Tällaista kirjoittelin Kotimaa24-blogissani:

”Unelmissaan harva haluaa olla massaa. Jotenkin pitäisi olla erikoinen ja erityinen. Ainakin jossain asiassa hyvä tai mieluummin erinomainen. 

Vuosia sitten ihmettelin nuorten aikuisten kanssa, miksi scientologit saivat opiskelijoita kiinnostumaan sanomastaan. Koukkuun tarttuivat kauniit ja rohkeat menestyjät, tulevaisuuden toivot. Miksi vapaus ei kiinnostanutkaan? Sain silloin vastauksen: ”Kukaan ei halua olla keskinkertainen.” Siinäpä se.  Scientologit tarjosivat aina uusia ja uusia kursseja, jotta ihminen pystysi kehittämään itseään aina vain lisää ja lisää.

Vuosia sitten ihmettelin myös, miksi naisten messuilla ei kovinkaan paljon kiinnostuttu seminaareista, jotka käsittelivät kehitysmaiden naisia tai lapsia. Yleensä suosittu kummilapsityökään ei ollut vetonaula. Sitten tajusin, että noille messuille mentiin etsimään asioita, joiden avulla naiset pystyisivät kehittämään itseään aina vain lisää ja lisää. Jotakin vielä puuttui.

Olen alkanut katsoaa kriittisesti omaa ja toisten halua olla myös uskon asioissa erikoinen ja erityinen. Opetuslapsistakin esikuvaksi taitaa mieluummin löytyä joku kuuluisimmista, sellainen tärkeä. Entä ne muut? Jotenkin on syytä muistuttaa, että evankeliumi levisi myös tavallisten nimettömien ”kakkosluokan apostolien” kautta. Kun heidänkin aikansa oli ohi, viestiä lähtivät viemään vielä tavallisemmat ihmiset. Sellaiset meikäläiset. Nimettömien apostolien askelissa.  Aina maan ääriin saakka.”

Apostoli Paavalin kerrotaan matkustaneen Kyproksen halki Salamiista Pafokseen. Sillä tiellä on ollut myöhemminkin kulkijoita:
Plus%20748%20Pafoksen%20tie%20ratsastus.
1970. Kypros. Matkalaisia Pafoksen tiellä