tiistai 13. joulukuuta 2016

+750 Matti Väisänen ja suvaitsemattomuus 110810

+750 Matti Väisänen ja suvaitsemattomuus

Minne kantaa kannanotto?

Suomen kirkollisissa piireissä yksi kierros on kierretty ympäri. Luther-Säätiön piispan virkaan vihitty Matti Väisänen on erotettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon pappisvirasta. En tiedä, kuinka moni suomalainen on tästä asiasta kiinnostunut tai edes tietää, mistä on kyse. Voi olla, että tuskin kukaan vielä kokonaan ymmärtää kaikkea tapahtunutta. Ulkopuoliset näkevät ehkä vain -taas kerran- kirkon sisäistä kiistelyä. Joillekin toisille viimeaikaiset tapahtumat ovat olennaisen tärkeitä, suorastaan uskon ja kirkon rakenteita ravisuttavia tapahtumia.

Merikarvia-lehdessä  pastori Ilkka Lehto kolumnissaan herätti kysymyksen: ”Vieläkö tarvittaisiin yksi kuppikunta, nimittäin naispappeuden vastustajien vastustajien vastustajat? Siis ne, jotka eivät hyväksy kovia otteita virkakysymyksessä vähemmistössä olevia vastaan.”

Olen aina välillä miettinyt suvaitsemattomuuden suvaitsemista. Missä on suvaitsevaisuuden raja? Jos en suostu olemaan vastustaja, olenko silloin puolustaja. Kirjoitin kerran:

”Kun suostuu antamaan kaikkien kukkien kukkia, ei aina tarvitse tietää, onko itse nokkonen vai ruusu. Kaikella voi olla hyötykäyttöä.”

Jäin miettimään, onko mahdollista, että kaiken hyväksyjä saattaakin tuottaa suurta vahinkoa. Pitäisikö aina ottaa kantaa?

 Plus%20750%20Mae%20Luiang%20Garden.jpg
Thaimaa. Doi Tung Royal Villa and Mae Fae Luang Garden

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti