Kommenttiystävällinen blogi
Blogiystävällinen kommentti?
 
Täytyykö kommenttien olla aina asiallisia? Saako joskus vain vilkuttaa?

Minua alkoi kiinnostaa, millaisia kommentteja olen viime aikoina kirjoittanut. Kävin filosofista keskustelua kirjoittamieni kommenttien kanssa. Kysyin, suostuisivatko ne esiintymään itsenäisesti, vaikka niillä ei oikeastaan olekaan omaa elämää. Nehän ovat vain jatke jonkun toisen ihmisen ajatuksista. Tällaiset lauseet halusivat tällä kertaa tulla esiin:

"Joskus voi onneksi maksaa potut perunamuusilla..."
"Huumorilla kai parhaiten pärjätään. Tosikko häviää aina, luulen."
"Onnellinen on se ihmissuhde, missä uskaltaa ilmaista itseään omalla tavallaan."
 "Arvostan ihmisiä, jotka osaavat käskyttää. Kun asia on OK, silloin ei edes huomaa sanamuotoja."
 "No nyt sen löysin, lapsuuteni takiaisen. Täällä nykyisin tavallisesti löytyvä takiainen, ilmeisesti isotakiainen, on aina jotenkin epäilyttänyt. Olen sitten vain ajatellut, että aika kultaa muistot tai siis pienentää takiaispallot. Näitä seittitakiaisia heiteltiin!"
 "Keskinkertaisuus ei myy eikä kiinnosta. Kiiltokuvat ja konfliktit myyvät. Meissä kaikissa on myös kurkistelijaa ja jopa tirkistelijää."
 "Tyttöjä voidaan pitää kuin kukkia -  no joo - takataskussa..."
 "Ei meitä olisi, jos ei olisi menneitä sukupolvia. Ketju on ollut hämärässäkin katkeamaton."
 "Tämä hauraus tekee yhteiset päivät entistä arvokkaammiksi."
"Kristinuskon Jumala ei suostu ihmisten määriteltäväksi. Itse asiassa en osaa edes kuvitella "jumalaa", joka siihen suostuisi. (Lähtökohtana on tietysti se kysymys, onko ihminen Jumalan vai Jumala ihmisen luoja. Ihminen kyllä pystyisi määrittelemään oman logiikkansa mukaisen jumaluuden.) "
"Joidenkin ateistien lausunnot eivät osoita kovinkaan korkeaa kriittisyyttä tai rationaalisuutta. Se ei silti tarkoita sitä, että kriittisiä ja rationaalisia ateisteja ei olisi olemassa.  On olemassa myös kriittisiä ja rationaalisia kristittyjä. Enemmänkin on kyse koulutuksesta ja arvostuksesta. Ylimääräisiä pisteitä siitä ei saa. On lupa olla myös kritiikitön ja tyhmä. Ateistienkin. Vastuu omasta moraalista on ymmärtääkseni yhteistä koko ihmiskunnalle."
 "Jokainen julki kirjoitettu kirjoitus on kuitenkin samalla jo ilmaisu ihmisten kohtaamisesta jollain tasolla. Semmoinen salainen tervetuloa..."

Kommentit ovat osa kommunikaatiota. Jossain siellä on ihminen.

Plus%20762%20Mausteostoksilla.jpg
Thaimaa. Mausteostoksilla maantien varrella. Ihmiseltä ihmiselle.)