Sipsejä syövä siili?
Tarua vai totta?
 
Oletko koskaan yrittänyt esittää perunalastuja syövää siiliä? Minäpä olen. Juuri äsken. Vakuutan, että se on vaikeaa. Katsojilla oli hauskaa. Arvaukset olivat sen mukaisia. Duriania syövä kana? Silliä syövä kala?

Pikkuporukka vanhempineen kutsui mukaan pelaamaan Koko perhe näyttelee- peliä. Olin juuri palannut ystäväperheen kesäjuhlista, kun syöksyin kotiin hekottelemaan miekkailevaa pingviiniä ja kiikaria katsovaa joulupukkia.  Pian minunkin oli pakko osallistua.  Hauskaa se olikin. Läheisten ystävien luota omien rakkaiden luokse. Elämän nautintoja kumpikin. Roolilla ja ilman. Tämänpäiväisen ystäväperheen äitiin tutustuimme Nepalissa kolmekymmentä vuotta sitten.

Koko perhe näyttelee on pelinä hauska. Jos kuitenkin koko oikea elämä on vain näyttelemistä, asia ei olekaan enää niin helposti arvioitavissa. Ilman rooleja elämä on kenties kuitenkin liian vaikeaa. Roolit suojaavat. Kaikki ei kuulu kaikille.

Saarnaajan kirjassa on monia mielenkiintoisia lauseita. Yksi niistä: ”Jumala on luonut ihmiset suoriksi, mutta itse he punovat kieroja juonia.”  Kuinkahan monta epäselvää viestiä olenkaan elämässäni lähettänyt.

Plus%20746%20Nepalin%20kankaat.jpg
Nepal Kathmandu 1980. Käsinpainettuja kankaita kuivumassa kadulla.