Äimän käet taskussa

Vanhatkin vitsit viehättävät ja räkätyttävät aina välillä. Ei kai saisi. Ei ainakaan sadatta kertaa.  Tänään mietin, saako kesällä olla tyhmempi kuin talvella, tai siis, pitääkö talvella olla viisaampi kuin kesällä. Monet asiat kulkevat pitääkö-saako-linjalla. Pitääkö vai saako olla tosikko? Pitääkö vai saako laskea leikkiä? Pitääkö vai saako olla sosiaalinen? Pitääkö vai saako olla erakko? Kuka päättää puolestasi?

Tutkistelin sanaa äimistyä. Yritin katsoa, miten se oli käännetty eri kielille. Englanniksi löytyi verbi  get mesmerized, joka taas liittyi muuhunkin kuin äimistymiseen. Tai mistä minä sen tiedän. Mitä siis tapahtuu, kun ihminen äimistyy? Milloin olet ollut äimän käkenä?

Thaimaassa olin äimän käkenä, kun ihmiset yllättäen osoittivat ystävällisyyttä.  Kuinka monella tavalla sen saattoikaan tehdä. Äimän käkenä seurasin myös yllättäviä suuttumuksen ilmaisuja. Kuinka mutkikkaasti sekin saattoi tapahtua. Äimän käen kukuntaa kuulin kaikkina Thaimaan vuosinani. Aina löytyi uutta ihmeteltävää.

1994.  Äimän käkenä taas kerran Bangkokin lentokentällä

1994%20Lentokentt%C3%A4%20Suomeenpieni.j