Mutu ja Sutu
Vieläkö mahtuu mukaan?

Ajoin eilen illalla kissavahdiksi Turkuun. Tapani mukaan surffailin eri radiokanavilla. Sekin on sentään edes jokin tapa tutustua uusiin maailmoihin, jos niihin ei muuten matkustele. Surffaillessa aina ajattelen, kuinka helposti juutumme omiin ajatuskuvioihin ja oletamme muiden meitä ymärtävän. Ainakaan emme kovin helposti tahdo tajuta, miksi ihmeeessä joku voi...

Miten voisi siis oikeasti ylittää rajoja? Yhtä asiaa yritän itse johdonmukaisesti (ja epätoivoisesti??) harjoittaa. Yritän olla uskottelematta itselleni, että ymmärrän toisen elämästä kaiken entisen tietoni nojalla. Mutu ei ole samaa kuin sutu.

Vaalien aikana löytyy paljon puhujia ja kuuntelijoita. Vaalien jälkeen löytyy toivottavasti myös  tekijöitä. Ensi sijaisesti toivon vastuun kantajia, jotka eivät uskottele vielä kaikkea ymmärtävänsä, vaan ovat valmiita ajatussurffailuihin. Vastuun kantajien täytyy ymärtää myös yhteistyön merkitys. Kukaan meistä ei pääse perille, jos yritämme täyttää elämän moottoritiet kukin omilla ajatuksillamme. Kenestä silloin tulee uuden elämän kätilö ja kuka voi antaa taustaohjeita?

 1982. Thaimaa Bangkok. Lutheran Mission in Thailand, General Assembly.. Suomalaisten ja norjalaisten Mutujen välistä keskustelua ja taistoa.
Plujs%20225%20GA%20Guest%20House.jpg