Muodissa tänään?
Höyhensilmäripset
Sähkö, vyöt ja talvisota

Minua pikkuisen kylmää. Onko olemassa elämää Googlen ja Wikipedian ulkopuolella? Itsekin teen tiedonhaun helpommaksi netin avulla. Silti mietin, kuka nykyisin määrää sen, mikä on tärkeää ja oikeaa. Kuka todella määrää valintani? Viitsinkö nähdä vaivaa oikean tiedon hankintaan?  Onko joka sukupolvi yhtä helposti manipuloitavissa?

Hakukoneet haravoivat maailmaa säännöllisesti. Ne eivät ole itsenäisiä toimijoita vaan ovat riippuvaisia siitä, mitä joku niille tarjoaa löydettäväksi. Koneiden antama tieto on sirpaleista. Kokonaiskuvaa on vaikea muodostaa niiden avulla. Harva meistä jää hakukoneiden haaviin vuosiksi tai vuosikymmeniksi.

Tänään moni vie kynttilän rakkaittensa haudalle. Monissa seurakunnissa muistetaan myös viime vuoden aikana kuolleita sytyttämällä kynttilöitä heidän muistokseen. On hyvä muistaa ja muistella. Silti on tärkeää muistaa myös se, että me vielä elämme. Syvänkin surun keskeltä on hyvä astua askel eteenpäin, elämää kohti. Meidän aikamme ei ole vielä tullut. Se kyllä tulee aikanaan.

1970. Pori. Me vielä elämme.
Plus%20248%201970%20Ville%20hauta%20pien