Yhteistä Kumppanuutta
Yhteistä Kipua
 
Kun aikoinani irkkailin maailmalla, en ollut valmistautunut siihen, kuinka vähän monet amerikkalaiset nuoret antoivat arvoa Yhdistyneille Kansakunnille. He sanoivat suoraan, että Yhdysvallat oli ainoa varteenotettava nykyajan imperiumi, todellinen maailmanvaltias, ainoa oikeassa oleva yhteiskunta. Jo aikaisemmin, ollessani Thaimaassa kielikoulussa Yhdysvaltain presidentinvaalien aikaan olin oppinut amerikkalaisilta luokkatovereiltani, miten tärkeänä he pitivät maansa presidentinvaaleja. He eivät voineet uskoa, että me suomalaiset emme valvoneet vaaliyönä vaalitulosta odottaessamme.

Tänään, lippujen liehuessa YK:n päivän kunniaksi olen ajatellut maailmalla tälläkin hetkellä olevia YK:n ja sen järjestöjen palveluksessa olevia ystäviäni. Monen maan tilanne on meillekin avautunut uudella tavalla näiden ystävien kautta. Ihmisellä on vain yksi elämä käytettävissä. Kukin meistä haluaa käyttää sen parhaalla mahdollisella tavalla. Iloitsen heidän puolestaan, jotka ovat valmiita käyttämään asiantuntemuksensa yhteiseksi hyväksi.

1980. Nepal Katmandu. Tämäkin lähetyskurssiystävämme Marjatta Tolvanen-Ojutkangas työskenteli myöhemmin vuosia UNICEFin palveluksessa Vietnamissa, USAssa, Somaliassa, Keniassa...
 Plus%20241%201980%20Katmandu%20Marjatta%