Kotona Porissa
Kaukana maailmalla
Ja matka jatkuu
 
Kaikki matkalla olevat ja perille tulleet ovat lähteneet jostain. Oman elämän historia on koko ajan liittynyt toisten historiaan, halusimmepa sitä tai emme.

Lähetystyö on ketju ihmiseltä ihmiselle. Siinä kaukana olevien elämä tulee tärkeäksi lähellä oleville. Jotkut lähtevät kauas mennäkseen lähelle kaukana olevia. Toiset eivät lähde minnekään, mutta tekevät toisten lähtemisen mahdolliseksi. Lähetystyössä lähteminen tai lähtijöiden tukeminen on vain osa ketjua. Tärkeintä on, että Rakkaus, Usko ja Toivo välittyvät ihmiseltä ihmiselle. ”Ratkaisevaa ei siis ole, mitä ihminen tahtoo tai ehtii, vaan se että Jumala armahtaa.”

Regina Hantikainen ja Riitta Laakio. Kaksi lähtenyttä, joiden lähtemisen myös porilaiset ovat tehneet mahdolliseksi. Toinen heistä on Etiopiassa, toinen Tansaniassa.

Keski-Porin seurakunta järjestää tänä viikonloppuna lähetystapahtuman, jonka otsikkona on "Kotona Porissa, kaukana maailmalla".  Olen ollut mukana vapaaehtoisena suunnittelemassa ohjelmaa ja olen osaltani tapahtumaa toteuttamassakin kertomalla myös näiden kahden nimikkolähetin tuoreet terveiset. Työssäni tällainen oli osa omaa toimenkuvaani. Yhdessä toimiminen oli ehdottomasti työni paras puoli niin kotona Suomessa kuin kaukana Thaimaassakin.

 1979. Lokalahti. Lähtösiunaaminen. Osa lähetystyön ketjua.
Plus%20231%20Lokalahti%20matkaansiunaami