keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

+221 Nuoruuden nimenhuuto 280908

+221 Nuoruuden nimenhuuto

Nuoruuden nimenhuuto
Poissa Eilen ja Huomenna
Läsnä vain Tässä ja Nyt

Parikymppiselle neljäkymmentä vuotta aikaisemmin tapahtuneet asiat olivat muinaishistoriaa ja neljänkymmenen vuoden kuluttua tapahtuva utopistista haavetta. Parikymppinen tunsi, että kaikki tärkeä tapahtui tässä ja nyt.

 Eilen istuin päivän niiden kanssa, jotka olivat tärkeä osa parikymppisyyttäni. Meillä oli samoja visioita ja missioita, vaikka noita sanoja ei silloin käytettykään. Viikko viikon jälkeen jaksoimme tulla yhteen harjoittelemaan lauluja, joiden sanoihin sisimmässämme yhdyimme. Saksalaisessa kirkossa noita lauluja laulettiin osana Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan satavuotisjuhlia. ”Tämä on laulu sydämeni.” Samassa tilanteessa Ylioppilasteatteri esitti omia laulujaan jakaen (ystävän muistojen mukaan) kolehtihaavista yleisölle pastilleja ja uskoen vakaasti olevansa oikeassa niin kuin mekin, toisten laulujen laulajat. Tuskin kumpikaan joukko toisiaan todella tunsi. Kumpikin löysi kaksinaismoraalin toisesta joukosta, ei omastaan..

Kuusikymmenluvun koko kuva on edelleen hahmottumatta. Näyttää siltä, että osa silloisista kuuluisista radikaaleista, kabareissaan niin varmana silloin toisten ulkokultaisuuden tunnistaen, on  alkanut epäillä silloisia varmuuksiaan. Osa on valinnut selittelyjen tien. Kukapa meistä niin helposti myöntäisi sinisilmäisyyttään tai epävarmuuttaan. Valta on turmellut viisaampiakin ihmisiä.

1968. Logoskuoron retki Lappeenrantaan.
Plus%20221%20Logoskuoroa%20B.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti