Kuninkaallista riemua
Kuninkaallista juhlaa
Ihmisen surua

Marjattah haastoi kertomaan bussimatkasta. Mietin, minkä matkan valitsisin. Bussimatkoja on elämässä riittänyt jo pelkästään työn puolesta. Yksi muisto alkoi kuitenkin tunkea esiin.

Matka Hua Hinista Bangkokiin 29.7.1981.  Ystäväperhe Nepalista oli tullut Thaimaahan. Saman perheen luona olimme vierailleet vuotta aikaisemmin Nepalissa. Oli mukava olla taas yhdessä lomalla tutussa Juniper Tree- lomakodissa Hua Hinissa.  Kotimatkalla lähellä Bangkokia huomasimme, että busseihin silloin tulleisiin televisioihin saatiin kuvaa myös bussin liikkuessa. Rätinän keskeltä alkoi näkyä kuninkaallinen hääjuhla Lontoossa. Prinsessa Dianan komea laahus tuli näkyville milloin selvemmin, milloin kuin sumun keskeltä. Tuon matkan päivämäärä on ollut aina myöhemmin helposti tarkistettavissa.

Prinsessa Dianan kuolinyönä istuin netin ääressä Bangkokissa. Kurkistelin aina välillä kansainvälisiä uutisia, niin kuin usein tein. Prinsessa Diana oli siihen aikaan usein uutisissa. Yhtäkkiä tuli tieto, että hänen käyttämänsä auto oli joutunut onnettomuuteen Pariisissa.  Ensimmäiset tiedot olivat vielä epämääräisiä. Tiedettiin vain, että hän oli vakavasti loukkaantunut. Ennen pitkää tuli tieto myös hänen menehtymisestään.

Bangkok. Vasemmanpuoleinen liikenne.
Plus%20371%20Vasemmanpuoleinen%20liikenn