Ei omaan nilkkaan
Toisen nilkkaan
 
Saako enemmistö pilkata vähemmistöä? Entä vähemmistö enemmistöä? Saako ulkopuolinen pilkata sisällä olevaa? Entä sisällä oleva ulkopuolista? Saako alainen pilkata esimiestä? Entä esimies alaista? Onko satiiri aina suotavaa?

Entä saako keskustella asiallisesti? Pitääkö aina piikitellä? Pitääkö ainakin piilopiikitellä? Onko aina vallasta kysymys?

Huomaan, että minulla on muutamia teemoja, jotka aina silloin tällöin pyrkivät pinnalle myös täällä Blogistaniassa. Yksi niistä näyttää olevan suvaitsevaisuus ja erilaisuuden hyväksyminen. Arvostan myös asiallista keskustelua eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa. Jori Mäntysalo  esittelee itsensä ”Ateisti ja toinen eroakirkosta.fi -palvelun perustajista.”  Hän on hyvä esimerkki hyvästä keskustelijasta. Hän käy keskustelua monella taholla eikä näytä lipsuvan asiallisesta linjastaan.  Näin kirjoitin hänelle kerran:

”Suvaitseminen ja mielipiteen vapaus eivät selvästi ole nykyisiä "nuorten vihaisten miesten ja naisten" arvoja. Ehkä siksi käsite "vapaa ajattelu" ei mielestäni täysin sovi järjestäytyneeseen Vapaa-ajattelijoiden liikkeeseen. Maailmalla olen kai oppinut vaatimaan perusteltuja mielipiteitä ja tarkistettuja faktoja. Tiedän, että en itsekään tuohon pysty, joten joudun vajavaisuutemme puolin ja toisin hyväksymään... (pitkin hampain)”

2002. Eurajoen opisto. Kouluttajana kirkon maahanmuuttajatyön monikulttuurisen ruokakulttuurin kurssilla, joka oli tarkoitettu mm leirikeskeskusten ja oppilaitosten emännille. (Satakunnan Kansa 8.9.2002)
Plus%20498%20Ruokakurssi%20satakunnankan