Erikoistarjous hädän hetkellä
Apu kolmella numerolla
Yksi Yksi Kaksi 
 
Olen taas luvannut antaa muutaman kerran suomen opetusta muutamalle maahanmuuttajalle. Jotain olen suunnitellut etukäteen, mutta osa ajasta käytetään niihin asioihin, joita äskettäin maahan tulleet juuri nyt itse tarvitsevat.  Sana on siis ollut vapaa ja mukavasti sitä on käytettykin. Toivottavaa tietysti on se, että kaikki pääsisivät aikanaan oikeille kielikursseille. Kielitaitohan on kaiken A ja O ja B ja C ja…

Mitähän minusta tai nykyajasta kertoo se, että halusin opettaa näille uussuomalaisille sen, miten Suomessa saa apua hätätilanteissa. Opetin, miten pyydetään APUA. Kerroin HÄTÄNUMEROsta ja siitä, että sen avulla löytyvät POLIISI ja PALOKUNTA.  Tuohon numeroon voi soittaa silloin, kun on tapahtunut ONNETTOMUUS tai on syttynyt TULIPALO.  Silloin voi saada kyydin SAIRAALAan ENSIAPUun. Siellä voi tavata LÄÄKÄRIn ja SAIRAANHOITAJAn.

 Huomaan nyt, että kaikkina viitenätoista Thaimaan vuotenamme minulla ei ollut puhelimen vieressä tai almanakassa listaa poliisin tai palokunnan numeroista. Hädässä olisi pitänyt kutsua ambulanssi suoraan siitä sairaalasta, johon aikoi mennä., mutta niitäkään numeroita ei ollut jatkuvasti mukana. Julkiseen palveluun ei ainakaan silloin oikein voinut luottaa. Turistipoliisi olisi saattanut kyllä tarvittaessa auttaa, mutta sitäkään numeroa en pitänyt mukana. Hieman huoletonta, sanoisin. En tiedä, kuinka hyvin siellä nykyisin työskentelevät ovat varautuneet hätätapauksiin. Kännykkäaika on näissäkin asioissa varmaan paljon muuttanut käytäntöjä.

Thaimaalaisen almanakan henkilötietosivu - hätätapauksessa vain lähiomaisen yhteystieto
Plus%20524%20Thailainen%20almanakka%20ra