maanantai 18. huhtikuuta 2016

+512 Nörtit ja humanistit 021009

+512 Nörtit ja humanistit

Hölynpölyä?
Siansaksaa?
Tiedettä?

Perheessämme käydään aina välillä nörttien ja humanistien välistä keskustelua. Tai siis pikemminkin kaikenlaista keskustelua kaikkien välillä. Mistä tahansa asiasta voi yhtäkkiä rönsytä monipuolinen sananvaihto. Taustalla ovat varmaan ne Bangkokin vuodet, jolloin nuoriso joutui viettämään aikaansa ruuhkassa matelevien autojen takapenkillä. Jostainhan se hupi oli sielläkin saatava. 

Samanlaista keskustelu käydään vieläkin joskus sähköpostien välityksellä. Otteita blogikirjoitukseni +507 Huolet ja huolettomuus aikaansaamasta perheensisäisestä kirjeenvaihdosta:

Ensimmäisestä viestistä:
”Eikös hakemasi kontrapositiotermi olisi pikemminkin "huolestumattomuus" versus "huolettomuus"? Ei tunnu löytyvän sanakirjoista mutta on mielestäni syntaktisesti validia suomenkieltä. Subjektiiviset konnotaatiot ainakin olisi erilaiset.
Osaako suvun h-h-h-h-h-humanistit auttaa?
Vaiko "huolestuneisuudettomuus"? ”

Toisesta viestistä:
”Itse asiassa tässä on kyse morfologiasta, ei syntaksista, joka tarkoittaa lauseoppia. Edellinen tutkii sanojen sisäisiä rakenteita, jälkimmäinen sanoista ja sanaryhmistä koostuvia laajempia rakenteita.

Syntaksia olisi tässä tapauksessa lähinnä nominilauseke "huolet ja  huolettomuus", joka oletettavasti voisi toimia lauseen subjektina tai  objektina, tuskin adverbiaalina eikä ainakaan objektin sukuisena määrän  adverbiaalina, tuttujen kesken osma vaan.
Osataan sitä tälläkin puolella. ;->> ”

Kolmas viesti:
” Way to go girl!! En ois paremmin voinu sitä sanoa!!!”

Neljännestä viestistä::
”Alkuperäisessä muotoilussa "huolet ja huolettomuus" on pohjana looginen muoto "A AND g(f(A))". Tässä f on baseline-funktio (injektio) jossa huoli-impulssi A temporaaliakselilla T aiheuttaa huolivasteen B huoliakselilla H, f:T->H. g taas on injektion g:H->H joka moduloi huolivastetta. pyrkimyksenä on siis määritellä g niin että se siirtää minkä tahansa huoli-impulssin A huolivasteen g(f(A)) mahdollisimman lähelle origoa.
En ole vielä edes päässyt vauhtiin, flunssa painaa päätä. :-> ”

Viides viesti:
”Oh God!!! Huolestumattomuus vielä meni mut nyt ylitit RAJAN!!! You're such a nerd!!! ”

Ja minun loppukaneettini:
”Vau
Minun lapseni!!!
Ylpeä huoleton äiti”

Totta puhuen, en ymmärtänyt noista viesteistä puoliakaan. Mahtoivatko kirjoittajat ymmärtää? 

Perheessä on harrastettu aina ja kaikkea. Kivikokoelmaa 80-luvulta.
Kivikokoelmaa%2080-luvulta.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti