Hyvästä ei kannata
Kieltäytyä
 
Liberalismin ja fundamentalisminkin välisellä janalla on äärettömän monta pistettä. Siellä me kaikki jossain seilailemme tuulten kuljettamana. On turha luulla, että kaikki päätöksemme ovat itsenäisiä ja tarkkaan pohdittuja. Kyllä meihin vaikutetaan. Uskokaa pois. Meihin kaikkiin.

Paikallinen sieniseura osallistui Porin päivään auttamalla tunnistamaan sieniä. Joitain oli koottu jo valmiiksi, mutta paikalle sai viedä myös omia sieniä tunnistettavaksi. Miehen luokkatoveri toimi  sienineuvojana. Opin tänään tuntemaan myrkyllisen laakamyrkkyseitikin  ja syötäväksi kelvollisen sikurirouskun.

Olen taas viime aikoina törmännyt lähetystyöhön liittyviin ennakkoluuloihin. Joidenkin mielestä siinä työssä yllytyshullu käännyttää toista yllytyshullua tai pyrkii vaikuttamaan ihmisiin kepulikonstein. Apukaan ei voi mennä perille, koska avun antajalla on väärät periaatteet tai käytetään vääriä menetelmiä.

Millä vakuutat ihmisen, joka ei halua tutkia faktoja, vaan uskoo omaan fiktioonsa. Miten sanoa hänelle, että kaikki apu ei ole myrkyllistä vaan ihan kelvollista? Mistä löytyy pätevä neuvoja?

Lähetystyö ja mikroluottokangaspuut.
Plus%20508%20L%C3%A4hetysty%C3%B6%20ja%2