keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

+591 Mie en muista mittää 100110

+591 Mie en muista mittää


Muistat sie?

Jäin miettimään, miltä tuntuu, kun kaikki muistot ovat oikeasti kadonneet aivojen mustaan aukkoon, josta niitä ei enää saa kaivetuksi ulos. Toistaiseksi muistot tulevat esiin vielä aivojen hakuohjelmien avulla. Sisäinen Googleni. Muistojeni lauseiden paperiversioita:

2000 ”Auttamisessakin on oltava tarkka. Auttaminen ei saa olla alistamista.” (Satakunnan Kansa)

2001 ”Lähetystyötä tehdään siksi, että Jumalan ylistys kaikuisi kaikkialla, kaikilla kielillä, kaikenlaisin soittimin, kaikenlaisin rytmein ja kaikenlaisin sävelmin.” (Herännäisjuhlat Jämijärvellä)

 2002 ”Erilaiset ruokailutottumukset sekoittuvat, ja se on tietysti kaikkien etu, kun vaihtelu kasvaa. Suomestakin saa nykyään melkein mitä vain raaka-aineita ihan tavallisistakin ruokakaupoista.”( Satakunnan Kansa)

2003 ”Suomen valtion budjetti ei riitä koko maailman ongelmien ratkaisemiseen. Siksi sellaiset työmuodot ovat mielekkäitä, joissa ihmiset pääsevät jaloilleen ja pystyvät vaikka itsekin auttamaan taas muita avun tarpeessa olevia.” (Satakunnan Kansa)

2004 ”On se kohellus ja hässäkkä jollakin tavalla valloittavaakin. Huumorintajun piti vähän muuttua. Ohjenuoranamme oli: ”Jos et voi vastustaa heitä, mene mukaan.” Kyllä me kuitenkin mietimme myös sitä, miten hartautta voitaisiin ohjelmassa lisätä.” (Tuore joulupuun lehvä)

2005 ”Kun thaimaalainen kääntyy kristinuskoon ja hävittää kotoaan henkien talon, hänen sukulaisensa ja ystävänsä kiinnostuvat siitä, miten kristityn tämän jälkeen käy.” (Arkki)

2006 ”Hymyileekö siis hymyn maan lapsi vai itkettääkö häntäkin joskus.” (Lapsen oikeuksien päivä, Pori)

2007 ”Meidän tehtävämme on lisätä suomalaisten suvaitsevaisuutta, meitäkin on kohdeltu hyvin. Esimerkiksi buddhalaisessa Thaimaassa on oikein laissa, että toisten uskontoja ei saa pilkata.”( Satakunnan Kansa)

2008 ”Aikaisemmin luulin tietäväni, kumpi osapuoli on köyhän puolella. Enää en tiedä. Mielenosoittajat haluavat muutosta, mutta on jäänyt epäselväksi, mikä se muutos oikein on.” (Satakunnan Kansa)

2009 ”Tämä lähetystyöntekijöiden saarnasunnuntai on osa Suomen kirkon lähetystyön 150-vuotisjuhlallisuuksia. Tuon 150 vuotta olemme kirkkona halunneet olla mukana maailmalla viemässä evankeliumia Jeesuksesta niille, jotka eivät häntä tunne. Lähetystyöhön on aina kuulunut myös ihmisten auttaminen. Sana ei ole ollut vain suun puheissa, vaan sydän on käskenyt tekemään myös käytännön työtä.. Tähän ketjuun meitä jokaista tänäänkin kutsutaan. Jumala kutsuu juuri sinua.” (Saarna Säkylän kirkossa)

Eipä tiennyt pikku tyttönen, mihin kaikkeen joutui elämässään.

Plus%20591%20Maija%201%20v%20jalka%20hei

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti