torstai 21. heinäkuuta 2016

+606 CentralPlaza, BePop ja bepop 290110

+606 CentralPlaza, BePOP ja bebop


 Muotoja
Värejä
Musiikkia

Pappilan mummolta sain tehtävän etsiä neljännen kuvakansioni neljännen kuvan.

Viimeisinä Thaimaan viikkoina 1999 otimme kuvia työmatkaltamme. Halusimme muistella, millaisissa paikoissa vietimme ruuhkassa aikaamme autossa istuessamme. Tämän tavaratalon edessä liikenne pysähtyi usein:


Plus%20606%20Bangkokin%20tavaratalo.jpg

Porissa oli kymmentä vuotta aikaisemmin, 1989,  valmistunut uusi moderni rakennus, BePOP.  Siitä Pori-tieto kertoo näin:  ”Bepopissa on lukuisia erikoisuuksia ja yksityiskohtia, muun muassa pyöreitä ikkunoita ja suuria lasipintoja sekä pilareita mitä erilaisemmin värein.”  Ja jatkaa: ” Kolossissa on väriä ja muotoa enemmän kuin kymmenessä torin ympäristön talossa yhteensä. ” Juuri se rakennus tuli mieleen tuota bangkokilaista tavarataloa tuijotellessani. Bangkokin BePOP. Modernia nostalgiaa. Yes.

BePOPin nimeen on kuulemma vaikuttanut Pori Jazz ja bebop. Se taas toi mieleen Kari Rydmanin blogikirjoituksen: Miksi musiikki on 200 vuotta jäljessä arkkitehtuurista? Tuon kirjoituksen kuvat  ja musiikkivertaukset kertovat erilaista kulttuurihistoriaa. Minut se sai äsken kuuntelemaan  Charlie  Parkeria ja Miles Davisia.

Ihan toinen tarina on se, miten työmatkamme loppupuolella ajoimme läpi likaisten ja haisevien slummialueiden.  Sekin oli yksi meidän totuutemme Bangkokista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti