Ärsyttävää
Ällöä
Älytöntä
 
Kirjoitin äsken tällaista sinne toisaalle:

”Yllättävän usein pienellä raapaisulla pinnan alta löytyy ennakkoluuloja, uskomatonta yleistystä ja mukatietämistä. Omankin pinnan alta.
Välillä jaksan pyrkiä siihen, että edes mietin, mistä omat ennakkoluuloni nousevat.  Toisten ennakkoluulot luulen tunnistavani helpommin. Heh.
Joitain sääntöjä olen kehitellyt viime aikojen julkisten keskustelujen ymmärtämiseksi.
Jotkut puhujat saattavat muistuttaa omaa tai naapurin naputtavaa äitiä tai rehtoria, jotkut toiset taas tuovat mieleen oman tai naapurin autoritatiivisen isän, joka ei siedä vastaansanomista. 
Jotkut toimittajat tuovat mieleen koulukiusaavan, viattomaksi itsensä tuntevan luokkatoverin tai juuri ensimmäisen kirosanansa oppineen pikkupojan, joka haluaa käyttää oppimaansa sanaa joka tilanteessa.
Joku saattaa muistuttaa opettajaa, joka ei puutu verbaaliseen koulukiusaamiseen, kun se kohdistuu vain johonkin ryhmään eikä kehenkään erityisesti. Eikä ketään edes potkita. Ei ainakaan päähän.
Toistaiseksi ainakaan blogit eivät vielä ole ääniblogeja.  Kenenkään ääni ei täällä siis voi ärsyttää. Kirjoitukset kyllä välillä ärsyttävät.  Joskus on hauskaakin tulla ärsytetyksi. Silloin ainakin herää.
Miten oppisin selittämään kaiken parhain päin?”

Katalyyytti Kymppi. Olen löytänyt todella paljon blogeja, jotka eivät ole koskaan minua ärsyttäneet. Niissä vastaanottokin on ollut aina hyvä. Hyvää mieltäkin voi levittää. Maailmaa voi parantaa pienilläkin panoksilla. On monta tapaa tehdä se. Morgan tekee sitä parillakin blogilla.

Hamalainen. Morganismi.   Löysin nämä blogit heti blogiurani alussa. ja esittelin ne blogissani silloin kerran näin:
- Hamalaisen/Morganin blogit ovat kuin salapoliisitehtäviä tai ristisanaa. Ne voi lukaista puolihuolimattomasti, mutta kun niihin pysähtyy, niistä löytyy uskomattoman paljon monikerroksellisuutta. Niiden tajuaminen tuottaa mainioita ahaa- elämyksiä..
- Blogit  tuntuvat vertaistuelta. Sinne voi kommentoida rauhassa, eikä tarvitse pelätä näyttävänsä tyhmemmältä kuin on. Siellä on lupa olla myös tyhmä.
- Blogit antavat uusia näkökulmia tavallisiinkin asioihin.
- Blogit kertovat aina vain uudistuvasta luovuudesta. Kaikkea voi tapahtua ja kokeilla.
- Blogit ovat inhimillisiä. Jokin sisällä myöntyy niiden tunnelmiin. ”Itseään voi peilata toisen kasvoista.”

Aikoinaan Morganin sivut löydettyäni  palasin omiin nuoruuden ajan päiväkirjamerkintöihini. Sieltäkin löytyi kaikenlaista:

Plus%20831%20Se%20vain%20riippui.jpg