Yhteinen kuvakieli
Yhteiset tunnelmat
 
Katalyytti Kolmetoista. Löysin eilen illalla uuden katalyytin, sellaisen joka antoi hyvää mieltä, rapsutti esille vanhoja ajatuksia ja herätti uusia.  Aloin lukea kirjastosta lainaamaani Merete Mazzarellan kirjaa Matkalla puoleen hintaan. Sieltä se löytyi.  Kirjan esittelyssä sanotaan: ” Matkalla puoleen hintaan sisältää kirjoittajan havaintoja vuoden ajalta ennen eläkkeelle siirtymistä ja sen jälkeen.”  Yes. Sehän tuli lähelle.

”Se alkaa jo ennen kuin alkaakaan, sillä se alkaa lähtölaskennalla.” Näin aloitti Mazzarella varsinaiset mietteensä. Tulipa tuttu olo. Tämän blogini ensimmäinen nimi oli Lähtölaskenta ja se alkoi 153 päivää ennen eläkkeelle jäämistä. Nollapisteen jälkeen alkoi elämä Lähtölaskennan jälkeen.

Merete Mazzarella. Blogi, jolla oli oma elämänkulkunsa, alku ja loppu.  Se on osaltaan läsnä myös tuossa kirjassa Matkalla puoleen hintaan. Kurkistin sitä, laitoin kirjanmerkkeihin ja luen sitä jossain vaiheessa vähän kerrallaan. Kirjaankin aion tutustua hitaasti. Annan sen vaikuttaa.

Mazzarella on toiminut jo ennenkin katalyyttinäni. Siitä todisteeksi eräs kommenttini:

”Minulla on ongelma, johon en ole löytänyt vastausta kirjoista enkä netistä. Muistelen nimittäin, että joskus jossain lainattiin Merete Mazzarellan lausetta :"Vi tanter behövs." Pelkään, että olen nähnyt unta. Eipä silti haittaa, tuo lause on auttanut minua monessa elämäntilanteessa kuitenkin :) En ole varma, voiko tuota lausetta enää kuitenkaan laajentaa lauseeksi: "Vi gummor behövs." Tai: "Vi käringar behövs." Se taitaa olla jo liiallista uhkarohkeutta...” 

Jossakin vaiheessa tälläkin blogilla on loppu. Ennemmin tai myöhemmin. Elämä on.

Plus%20834%20Heinjoen%20opettajat.jpg
1930-luku. Heinjoen kirkonkylän opettajakunta. En tiedä, olivatko vanhempani tuossa vaiheessa jo naimisissa. Huvittavaa on se, että myöhemmin tutustuin molempien muiden naisopettajien sisarusten jälkeläisiin tietämättä pitkään, että meillä oli tällainen historiallinen yhteys. Rapsuttakaa muutkin ystävienne pintaa. Ette tiedä, mitä sieltä löytyy.