Sanasta kaksi
Tai kymmenen
 
Kahden päivän sanastoa paikallisen monikulttuuriyhdistyksen suomen kielen kurssilta. Opiskeluvälineinä Kela-kortti, satunnainen ilmoittautumislomake ja sanomalehti.

Sukunimi etunimi syntymäaika henkilötunnus Kela-kortti sairausvakuutuskortti hätänumero poliisi palokunta mitä missä soita kerro kuuntele älä lopeta ambulanssi osoite puhelinnumero sanomalehti uutiset kotimaa ulkomaat urheilu lehtikuva sarjakuva varoituskolmio onnettomuus tulipalo varkaus eduskuntavaalit kunnallisvaalit äänestyslippu presidentti postinumero naimaton naimisissa avoliitossa eronnut leski tammikuu helmikuu kahdeskymmenesensimmäinen sää surullinen vihainen iloinen kiukkuinen hymy museo apteekki lääke lapsi lapsenlapsi mainos

Katalyytti kolmekymmentäviisi. Tillman. Kouluttaja – nykyisin näköjään välillä myös koulutettava. Nasevasanainen. Kovasti teki mieli sanoa että vähän velmu, mutta googletettuani tuon sanan löysin sille sen verran negatiivisiakin synonyymejä, että en sittenkään sano. Mutta sinne päin kuitenkin. Semmoista jykevää mieshuumoria ja asiaa rinta rinnan ja peräkanaa. Kielellisesti ja sisällöllisesti hyväksyvästi hymyillen nautittavaa. Aiheista ei näytä olevan puutetta.  

Thaimaassa kouluttajat joutuivat välillä kaikenmoisiin tilanteisiin, joku jopa opiskelijoiden koulutusretkellä maaseudun pienessä kylässä Tuhlaajapoika-näytelmän siaksi. Onneksi paikallisen kuvaajan käsi vapisi sen verran, että kuvasta kouluttajaa ei tunnista. Seuraavana vuonna rooliksi annettiinkin sitten päärooli, kuningas:
Plus%20856%20Tuhlaajapojan%20sika.jpg