Voissa paistettunakin
Mies on mies 
 
Valitan.  Rajoitan näkökulmani vain  hyvin suppeaan osa-alueeseen. En pyri antamaan miehistä mitään kokonaiskäsitystä. En siihen pystyisikään. Tällaista kirjoitin erääseen blogiin, jossa mietittiin miehen osallistumista kristillisiin rientoihin.

”-Mies haluaa olla usein siellä, missä ainakin näkee toisen miehen. Yksi varma vakiokävijä rohkaisee muitakin. Harva mies yleensä haluaa olla se ainoa mies naisjoukossa.
-Mies haluaa puhua ja kuulla asiaa. Kaikenmaailman koukerot ovat ihan hyviä, jos ne loogisesti liittyvät johonkin järkevään.
-Mies haluaa uskoa omalla tavallaan ja omassa vauhdissaan. Ei ainakaan naisen käskystä.(Aika monella on mielessä irvikuva naputtavasta äidistä tai naisopettajasta.)
-Mies (pikkupojasta ja rippikoululaisesta alkaen) kestää reilua naista ja reilua miestä ja haluaa itse määritellä, kuka on sellainen. Reilu nainen ja mies saavat puhua uskonasioistakin, jos se on rehellisistä puhetta - mielellään myös jollain tavalla omakohtaista ja järkevää (miehen määritelmän mukaan).
 -Mies on allerginen alentuvalle puheelle ja käytökselle.
-Mies ei uskalla olla epävarma. Tutustuminen uuteen tilanteeseen (vaikkapa jumalanpalvelukseen) pitää saada suorittaa rauhassa.
Näitä minulta tulisi... Suurimman vaikutuksen mies on tehnyt minuun, kun nuorena YK-papin vaimona (tyttökoulun kasvattina) sain hyvää kohtelua porukoilta. Mikään teeskentely ei tullut kysymykseen. Suurin yllätys silloin oli jumalanpalveluksiin ja ehtoolliselle osallistuvien miesten määrä. Oli miehistä tulla mukaan. Siellä ei lässytetty.” 
 
Varmuuden vuoksi vahvistus. Miehet ovat kivoja. Sellaisina kuin ovat. Kaikki omanlaatuisiaan. 

Katalyytti kahdeksantoista. Tuon YK-vaiheen takia hän olkoon Iisi. 

Iisin hirnuntaa arjessa. Eri aikaan kanssamme samassa kaupungissa, Nikosiassa, perheineen asunut mies.  Siilien ystävä. Kulkurin hovihankkija .  Reilu. ( Lapsemme tietävät, että ”reilu” on paras arvostelu, jonka suustani päästän.) Sellainen tuntu on tullut.

Suomalaisen YK-pataljoonan jumalanpalveluspaikkana Nikosiassa toimi anglikaaninen St. Paul’s Cathedral.
1970. Kypros. Nikosia. Paavalin kirkko ja minä.