Vahvuusko heikkoutta?

Siellä toisaalla kirjoitin tänään seuraavaa:

”On arvokasta olla vahva ja puhua ja kirjoittaa vahvoja sanoja. Mitä värikkäämpiä sanakäänteitä ja ilmauksia käytetään, sitä varmemmin läähätämme innosta. Suoraan sanoja saa arvostusta, sanoista loukkaantunut häpeän. Lainkuuliaisesti yritämme pysyä laillisuuden rajojen sisäpuolella. Jos siinä onnistutaan, mitkään seuraukset eivät koske meitä. Maine kasvaa, väliäkö kunniasta.

Rakastan sanoja ja nasevia sanontoja. Hymyilen ilkeilylle, kunhan se ei kohdistu minuun eikä läheisiini. Miksiköhän? Valinnoillani palkitsen pahinta pahista. Peittyykö asia sanataituruuden koristekuvioihin? Ei kai minua vain manipuloida näin?

Mistä ne koulukiusaajat ja työpaikkakiusaajat oikein syntyvät? Mistä syntyy perheväkivalta, toisen nujertaminen sanoin ja teoin. Kuinka moni kostaa sen, minkä kohteeksi itse on joutunut?

Onko meillä varaa tähän vahvuuteen? Heikompien sortamiseen? Heikoimpien sortumiseen?
Olisiko mahdollista purkaa tämä valmis kudelma ja alkaa kutoa uusia kuvioita. Meillä on käytettävissä vain tämä materiaali. Saisiko siitä paremman tuloksen?

Onneksi on olemassa muutakin. Käsi, joka ojentaa toiselle leivän kiven sijasta.  Suu, joka miettii, mitä sanoo.  Korvat, jotka kuuntelevat ja pitävät kuulemansa salassa. Sydän, johon mahtuu myös toisen ihmisen tuska.

Kuoren sileys voi piettää sielun piikikkyyden. Toisaalta, piikikkäänkin kuoren alla on sileä sydän.

Näitä asioita mietin myös lukiessani näitä blogeja. EI kai tämä vain ole vahvojen ihmisten valtakunta.”

Katalyytti kaksikymmentäkahdeksan. SusuPetal. Mietin, kenet uskaltaisin esitellä tämän kirjoituksen yhteydessä. Olen odottanut, milloin SusuPetalin blogit alkavat vaatia täällä paikkaansa. Nyt on varmaan niiden aika. SusuPetalin monitaituuruudesta ja monista blogeista tiedot löytyvät hänen kotisivultaan . SusuPetalista kerroin jo kirjoituksessani  +769 Tyttö rentoutuu ruohikolla 

Sinne toisaalle laitoin jo täällä ennenkin olleen kuvan pakolaisleiriltä 1979:
Plus%20849%20Pakolaisleiri%20sairaala.jp